Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Hennes & Mauritz och Apple toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Hennes & Mauritz, Apple och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Här är fredagens aktierekar
Färsk köprek för Tele2 - sänkta riktkurser för H&M..

H&M-aktien är i gränsfall mellan neutral och köp, anser Affärsvärlden
Dollarn, råvarupriser, fraktkostnader, energikris och Ryssland. Det är inte mycket som går klädbolaget H&M:s väg just nu, och mycket talar för att det blir värre innan det blir bättre. Det skriver Affärsvärlden i en analys på..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

2. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

iPhone 14 är ett lyft för rymdindustrin och satellitleverantörer
Medan Apple var värd för ett evenemang nyligen för att fira lanseringen av den nya iPhone 14, kan rymdindustrin vara en vinnare under radarn. Vid evenemanget framhöll Apple att deras nya telefonlinje kommer att ha satellitanslutning..

Spotifys storsatsning på ljudböcker döms ut
Spotify satsar på ljudböcker för att fortsätta växa i USA. Modellen är designad för att runda Apples avgifter och ta upp kampen med Amazon. Men bokbranschen blir ett svårare mål för den svenska techjätten än vad musikvärlden..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Viceroys grundare: SBB är värt cirka 6-8 kronor per aktie
Fastighetsbolaget SBB har haft det mycket tungt på börsen i år. Aktien är ned 80,6 procent i år och igår stängde kursen vid 12,87. Blankarfirman Viceroy uppgav när de inledde sin attack att fastighetsaktien borde vara värd 10-15..

Miljardaffär fick småspararnas SBB att rusa
Småspararfavoriten SBB hade ett förlösande kursrally i aktien på fredagen efter en avslutad miljardaffär. Ilija Batljans SBB fick äntligen fart på Stockholmsbörsen. Aktien avslutade handelsdagen med en uppgång på hela 10,9..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Truecaller

Truecaller är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget tillhandahåller en plattform för att verifiera kontakter via telefon och ger möjligheten att blockera oönskad kommunikation. Kunderna består av företag och privatpersoner. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse..

Nyheter om Truecaller som dominerat i flödet denna vecka

SBB-blankaren Viceroy kortar Truecaller
Viceroy Reseach, som är kända för sin kampanj mot SBB, har tagit en kortposition i Truecaller. Det framgår av ett twitterinlägg från blankarspecialisten...

Truecaller ska ha ändrat på söksidan - Viceroy har pratat med Dagens Industri
Kommunikationsappen Truecaller har ännu inte bemött onsdagens utsagor från blankarfirman Viceroy Research. Nummerpresentatörstjänsten verkar dock ha ändrat på sin inloggningssida för indiska användare, bolagets största marknad,..

Här hittar du mer nyheter och videos där Truecaller nämns.

5. BioArctic

BioArctic är ett forskningsbolag. Störst affärsinriktning återfinns inom forskning och utveckling av behandlingar och antikroppar för sjukdomar som berör nervsystemet. Exempel på olika sjukdomar inkluderar främst Alzheimers och Parkinsons. En stor del av forskningen utförs i samarbete med..

Nyheter om BioArctic som dominerat i flödet denna vecka

BioArctic rusar efter positiva fas III-resultat med lecanemab
Efter kontroverserna kring Biogens Aduhelm har uppgivenheten varit påtaglig hos de många Alzheimerspatienter som sett fram emot en fungerande behandling. Nu tänds nytt hopp efter att svenska BioArctics partner Eisai presenterat positiva..

Flera riktkurshöjningar för Bioarctic efter positiva studiedata
En rad banker och analyshus har höjt sina riktkurser för forskningsbolaget Bioarctic efter gårdagens positiva fas 3-data för bolagets utlicensierade antikropp lecanemab.  Bland annat höjer RBC till 460 kronor (354), Carnegie till 325..

Här hittar du mer nyheter och videos där BioArctic nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt