Aktierna det snackas mest om just nu – Hennes & Mauritz och Investor toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna det snackas mest om just nu – Hennes & Mauritz och Investor toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Hennes & Mauritz, Investor och Volvo i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Swedbank: H&M petas – här är våra favoritaktier
Swedbank: H&M petas – här är våra favoritaktier. HM ut – New Wave in...

New Wave ersätter H&M bland Swedbanks sektorfavoriter
Swedbank gör en förändring bland sina sektorfavoriter och byter H&M mot New Wave inom konsumentsektorn. Banken anser att New Wave nått attraktiva värderingsnivåer. "Den oro som finns för att marginalen under 2023 skulle komma att..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

2. Investor

Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är idag storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin. Investmentbolaget bedriver även verksamhet i USA och Asien. Affärsidén är att skapa..

Nyheter om Investor som dominerat i flödet denna vecka

Investors VD köper aktier i egna bolaget för miljonbelopp
Investmentbolaget Investors vd Johan Forssell har den 17 mars köpt 6 516 B-aktier i bolaget...

Moody's: Negativa utsikter för USA:s banksystem
Kreditvärderingsinstitutet Moody's Investors Service sänker sina utsikter för hela USA:s banksystem till negativa, från tidigare stabila. På Wall Street rusar dock aktierna uppåt för de regionala banker som tog mest stryk i måndags..

Här hittar du mer nyheter och videos där Investor nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Volvo

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global..

Nyheter om Volvo som dominerat i flödet denna vecka

Placera ser begränsad kurspotential för verkstadsjättarna
Verkstadsjättarna har inlett året starkt på börsen med stöd av en motståndskraftig industriefterfrågan och solida rapporter. Nu lämnar dock värderingar och riktkurser inte mycket utrymme för fortsatt uppgång. Det skriver Placera..

Volvo stänger fabrik  - tar miljardkostnad
Beslutet om att avveckla produktionen påverkar cirka 1 600 tjänster..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo nämns.

4. DistIT

DistIT är en leverantör och distributör av IT-produkter. Företagets affärsidé är att med korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser erbjuda ett attraktivt sortiment av IT-produkter till IT-marknaden i Norden. I företagets produktsortiment ingår kablage, nätverksprodukter,..

Nyheter om DistIT som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 11
Analyser av SyntheticMR, Musti Group, Calliditas, Umida, John Mattson, DistIT, Orrön Energy, JLT Mobile Computers, Invisio samt Afv-portföljen, Räntetest fastighetsbolag, Krönika Credit Suisse, Börsgolvet, Investeraren, Insiderkollen,..

Här hittar du mer nyheter och videos där DistIT nämns.

5. Calliditas Therapeutics

Calliditas Therapeutics är ett läkemedelsbolag. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av medicinska produkter, särskilt inriktade mot behandling av inflammatorisk njursjukdom. Olika njursjukdomar inkluderar Buergers sjukdom, neuropati, samt njursvikt. Bolaget grundades under..

Nyheter om Calliditas Therapeutics som dominerat i flödet denna vecka

Affärsvärlden behåller sitt köpråd för Calliditas efter positiva studieresultat
Läkemedelsbolaget Calliditas presenterade nyligen gynnsamma studieresultat som kan ligga till grund för ett fullständigt marknadsgodkännande. Det sänker risknivån och kan möjligen attrahera en ny typ av investerare till bolaget,..

Alla Affärsvärldens analyser vecka 11
Analyser av SyntheticMR, Musti Group, Calliditas, Umida, John Mattson, DistIT, Orrön Energy, JLT Mobile Computers, Invisio samt Afv-portföljen, Räntetest fastighetsbolag, Krönika Credit Suisse, Börsgolvet, Investeraren, Insiderkollen,..

Här hittar du mer nyheter och videos där Calliditas Therapeutics nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt