Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera

Placera ser begränsad kurspotential för verkstadsjättarna

Verkstadsjättarna har inlett året starkt på börsen med stöd av en motståndskraftig industriefterfrågan och solida rapporter. Nu lämnar dock värderingar och riktkurser inte mycket utrymme för fortsatt uppgång. Det skriver Placera i en analys på måndagen.

Verkstadsjättarna är i detta sammanhang de tio bolagen ABB, Assa Abloy, Alfa Laval, Atlas Copco, Epiroc, Hexagon, SKF, Sandvik, Trelleborg och Volvo.

Drivkrafterna för efterfrågan är starka och tillsammans med verksamheter som överlag är i gott skick och sunda balansräkningar tror Placera att bolagen i storverkstan kommer att klara en eventuell lågkonjunktur bra.

"Men bra motståndskraft är inte samma sak som fortsatta kurslyft i år. Dagens värderingar innebär att säkerhetsmarginalerna för enskilda besvikelser eller större konjunkturbakslag är begränsade de närmaste kvartalen. Som grupp betraktad är det sällan ett perfekt köpläge när både vinster och värderingsmultiplar är på höga nivåer i en cyklisk sektor", skriver Placera i sin slutsats.

https://www.placera.se/placera/redaktionellt/2023/03/13/begransad-potential-i-verkstan.html

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt