Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och JM toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, JM och Embracer i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB:s agerande får fastighetsbolag att darra
Utdelningsstoppet skapar stora problem för Ilija Batljan personligen. Det riskerar även spridning till andra fastighetsbolag han är delägare i...

Tomas Ledin sålde ett slott till SBB
Det är åter budgivningar i Stockholms innerstad, pensionspengar plöjs ner i Gallerian och Tomas Ledins slott köptes av Ilija Batljans SBB. Det händer mycket på fastighets- och bostadsmarknaden...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. JM

JM är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget verkar som nordisk projektutvecklare av bostäder och större bostadsområden. Verksamheten är huvudsakligen fokuserad på nyproduktion med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter lokaliserade i Norden. Bolaget arbetar..

Nyheter om JM som dominerat i flödet denna vecka

Kepler Cheuvreux kapar SBB:s rikturs efter JM-försäljningen
Fastighetsbolaget SBB:s FFO kommer att påverkas "starkt negativt" av försäljningen av JM-aktier...

Pensionsjätte ny storägare i byggbolaget efter krisen
Efter att SBB säljer av miljardinnehavet i det stora byggbolaget står det klart att stora pensionsbolaget AMF Pension tar över storägarfanan. Men är miljardinvesteringen så klok, eller spelar man casino med pensionärernas pengar?..

Här hittar du mer nyheter och videos där JM nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Privatspararnas intresse för Embracer har svalnat från toppnivåerna
Gamingbolaget Embracer lämnade strax före midnatt mellan måndagen och tisdagen en vinstvarning för det fjärde kvartalet, bara drygt en vecka före rapportdatum den 24 maj. Vinstvarningen fick ett surt mottagande på börsen och aktien..

Embracer vinstvarnar – skruvar ner med miljarder
Embracer vinstvarnar – skruvar ner med miljarder. Nu ger speljätten lite mer kött på benen...

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

4. NIBE Industrier

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration..

Nyheter om NIBE Industrier som dominerat i flödet denna vecka

Nibe hetare än väntat
Värmeteknikbolaget Nibe redovisar en delårsrapport för det första kvartalet som slår förväntningarna på samtliga punkter...

Nibe brukar växa in sin värdering och blir en bra aktieplacering på lång sikt - Di
Värmeteknikbolaget Nibe levererade ännu en stark resultatrapport med en rörelsevinstökning på 86 procent i första kvartalet 2023. "Rapportreaktionen blev dock negativ, vilket dock inte borde skrämma den långsiktige", skriver Dagens..

Här hittar du mer nyheter och videos där NIBE Industrier nämns.

5. Hexatronic

Hexatronic är specialiserade inom fiberkommunikation. Bolaget utvecklar, marknadsför och levererar produkterna till en bred bas av företagskunder, främst verksamma inom Norden och Europa. Kunderna består exempelvis av produktägare, nätägare, återförsäljare samt systemintegratörer. En..

Nyheter om Hexatronic som dominerat i flödet denna vecka

Viceroy kallar Hexatronic oinvesterbart
Strax innan klockan 11:00 på onsdagen twittrade den kontroversielle Fraser Perring att Viceroy är kort småspararfavoriten Hexatronic Group. Aktiekursen faller tungt strax efter uttalandet och handlades ner över 9 procent efter en dryg..

Hexatronics vd viftar bort blankarfirmans kritik
Hexatronics vd viftar bort blankarfirmans kritik. "Väldigt nöjda med de förvärv vi gjort"..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hexatronic nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt