Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och Truecaller toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Truecaller och Fast Balder i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB:s ordförande: Jag fattar inte - hur kan vi värderas på det här sättet?
SBB:s ordförande: Jag fattar inte - hur kan vi värderas på det här sättet?. SBB rasade på börsen för andra dagen i rad...

DNB: Rimligt ras i SBB - nu lär utdelningen slopas
SBB:s utdelning för såväl stam- som D-aktien kommer sannolikt att dras in...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Truecaller

Truecaller är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget tillhandahåller en plattform för att verifiera kontakter via telefon och ger möjligheten att blockera oönskad kommunikation. Kunderna består av företag och privatpersoner. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse..

Nyheter om Truecaller som dominerat i flödet denna vecka

Truecaller växer inte längre: "Försämringen kvarstod"
Pilarna pekar åt fel håll för Truecaller, visar den färska rapporten. Men ledningen tror att det ljusnar snart och aktien stiger...

Truecaller startar samarbete med Sveriges ambassad i Indien
Kommunikationsappen Truecaller har startat ett samarbete med Sveriges ambassad i Indien, framgår det av ett pressmeddelande. Samarbetet går ut på att Truecaller ska göra ambassadens kommunikation säkrare och mer pålitlig.  "Som en..

Här hittar du mer nyheter och videos där Truecaller nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Fast Balder

Balder är ett fastighetsbolag. Störst inriktning sker mot förvaltning och vidareutveckling av kommersiella fastigheter runtom den nordiska marknaden. Idag utvecklar och förvaltar bolaget fastigheterna med en långsiktig vision att vara en aktiv och långsiktig ägare. Fastighetsinvesteringarna..

Nyheter om Fast Balder som dominerat i flödet denna vecka

Konkursrisken i SBB sticker iväg
Enligt Bloombergs modell för att bedöma konkursrisken i stora bolag anses risken för en SBB-konkurs ligga på 18 procent. En betydligt högre risk än för jämförbara fastighetsbolag som Castellum, Corem och Balder...

Fastighetsprofilen tonar ned krisläget
Bilden av en svensk fastighetssektor i djup kris i räntechocken är överdriven, enligt branschjätten Balders storägare och vd Erik Selin. – Det här är väldigt stabil materia. Trygg och tråkig...

Här hittar du mer nyheter och videos där Fast Balder nämns.

4. Swedish Orphan Biovitrum

Swedish Orphan Biovitrum, även kända under namnet Sobi, är ett internationellt läkemedelsbolag. Störst inriktning återfinns inom tillhandahållandet av innovativa behandlingar och service för patienter med sällsynta sjukdomar. Produkterna fokuserar på inflammationssjukdomar och genetiska..

Nyheter om Swedish Orphan Biovitrum som dominerat i flödet denna vecka

Investor stödjer Sobis bud på CTI Biopharma
Sobi har idag kommunicerat sitt erbjudande att förvärva CTI BioPharma (CTI), ett amerikanskt noterat företag inom hematologi, för 9,1 dollar per aktie, motsvarande ett företagsvärde på skuldfri basis om 1,7 miljarder dollar...

Pareto: Överdriven kursnedgång i Sobi
Handlas ned tvåsiffrigt efter miljardbudet på amerikanskt bolag..

Här hittar du mer nyheter och videos där Swedish Orphan Biovitrum nämns.

5. JM

JM är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget verkar som nordisk projektutvecklare av bostäder och större bostadsområden. Verksamheten är huvudsakligen fokuserad på nyproduktion med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter lokaliserade i Norden. Bolaget arbetar..

Nyheter om JM som dominerat i flödet denna vecka

SBB har sålt aktier i JM för 2,8 miljarder
"Ger ytterligare förstärkning av SBB:s finansiella position"..

SBB har sålt aktier för 2,8 miljarder kronor i JM
Fastighetsbolaget SBB meddelar under torsdagskvällen att de sålt 19 miljoner aktier i JM till svenska och internationella investerare...

Här hittar du mer nyheter och videos där JM nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt