Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Samhällsbyggnadsbolag B toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen SAS, Samhällsbyggnadsbolag B och Hennes & Mauritz i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Pilotfacket i blåsväder efter groda – ”osmakligt”
SAS rasar mot ett nu borttaget inlägg på sociala medier från pilotfacket där ledningen beskrivs i raljanta och nedsättande ordalag. ”Det var riktigt osmakligt”, säger SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman, skriver Expressen...

Det gäller för dig om SAS piloter går ut i strejk
Än har pilotstrejken inte brutit ut. Men redan nu erbjuder SAS fri ombokning för att minska osäkerheten. På onsdag morgon finns risk för kaos om strejken blir ett faktum...

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag B

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag B som dominerat i flödet denna vecka

SBB: När blir det för billigt?
Ilija Batljans fastighetsbolag rasar ytterligare 10% och når nya bottennivåer...

Spararna bottenfiskar i SBB
Det har varit fortsatt tufft på börsen i juni och extra tufft har det varit för SBB - där spararna hos såväl Avanza som Nordnet valt att bottenfiska...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag B nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Så tror investerarna om H&M:s rapport
Imorgon den 29 juni lämnar klädbolaget HM sin rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret...

Sellpys förluster ökar – H&M fortsätter i det tysta trycka in miljoner i bolaget
Sellpys kraftiga expansion innebär ökad omsättning, samtidigt som förlusterna tynger det H&M-backade second hand-bolaget. H&M fortsätter dessutom trycka in stora summor för att hålla det flytande...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

4. Cary Group

Cary Group erbjuder bilvårdstjänster. Bolaget specialiserar sig på reparation och byte av bilglas och tillhörande reperationer. Bolaget tillhandahåller sina tjänster runtom i Norden och Europa genom sina egna verkstäder och via franchise. Kunderna består av både företag och privata..

Nyheter om Cary Group som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 26
Analyser av Bakkafrost, Scanfil, Stresstestade fastigheter, Boozt, 24SevenOffice, Cary Group, Heimstaden Pref, Incap, Upsales, Sagax D samt Afv-portföljen, BuyHold-portföljen, Golvet, Råduppföljning, IPO-guiden och IPO-kommentarer...

Nordic Capital och CVC-fonder lägger bud på Cary Group, erbjuder 65 kronor per aktie - BN
Riskkapitalbolaget Nordic Capital och CVC-fonder har lagt ett bud på bilglasbolaget Cary Group på 65 kronor per aktie. Det rapporterar Bloomberg News. Erbjudandet motsvarar en premie på 60 procent jämfört med Cary-aktiens senaste..

Här hittar du mer nyheter och videos där Cary Group nämns.

5. Saab

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom..

Nyheter om Saab som dominerat i flödet denna vecka

Raketfart i vapenaktier – så bra går Saab
Världens 20 största noterade vapentillverkaren har medvind i den geopolitiska oron, även svenska Saab (utanför listan) har rusat i år. Kriget i Ukraina och de ökade spänningarna mellan Ryssland och Nato-länderna har gett..

SBB-aktien i köptoppen – raketen Saab säljs
Trots kalabaliken i Ilija Batljans SBB – eller just därför – är SBB-aktien fortsatt mest populär bland Nordnets sparare, men i kursraketen Saab plockar många hem vinsten. ”Spararna fortsätter storköpa SBB i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Saab nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt