Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Samhällsbyggnadsbolag B toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Samhällsbyggnadsbolag B toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen SAS, Samhällsbyggnadsbolag B och Hennes & Mauritz i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Pilotfacket i blåsväder efter groda – ”osmakligt”
SAS rasar mot ett nu borttaget inlägg på sociala medier från pilotfacket där ledningen beskrivs i raljanta och nedsättande ordalag. ”Det var riktigt osmakligt”, säger SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman, skriver Expressen...

Det gäller för dig om SAS piloter går ut i strejk
Än har pilotstrejken inte brutit ut. Men redan nu erbjuder SAS fri ombokning för att minska osäkerheten. På onsdag morgon finns risk för kaos om strejken blir ett faktum...

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag B

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag B som dominerat i flödet denna vecka

SBB: När blir det för billigt?
Ilija Batljans fastighetsbolag rasar ytterligare 10% och når nya bottennivåer...

Spararna bottenfiskar i SBB
Det har varit fortsatt tufft på börsen i juni och extra tufft har det varit för SBB - där spararna hos såväl Avanza som Nordnet valt att bottenfiska...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag B nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Så tror investerarna om H&M:s rapport
Imorgon den 29 juni lämnar klädbolaget HM sin rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret...

Sellpys förluster ökar – H&M fortsätter i det tysta trycka in miljoner i bolaget
Sellpys kraftiga expansion innebär ökad omsättning, samtidigt som förlusterna tynger det H&M-backade second hand-bolaget. H&M fortsätter dessutom trycka in stora summor för att hålla det flytande...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

4. Cary Group

Cary Group erbjuder bilvårdstjänster. Bolaget specialiserar sig på reparation och byte av bilglas och tillhörande reperationer. Bolaget tillhandahåller sina tjänster runtom i Norden och Europa genom sina egna verkstäder och via franchise. Kunderna består av både företag och privata..

Nyheter om Cary Group som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 26
Analyser av Bakkafrost, Scanfil, Stresstestade fastigheter, Boozt, 24SevenOffice, Cary Group, Heimstaden Pref, Incap, Upsales, Sagax D samt Afv-portföljen, BuyHold-portföljen, Golvet, Råduppföljning, IPO-guiden och IPO-kommentarer...

Nordic Capital och CVC-fonder lägger bud på Cary Group, erbjuder 65 kronor per aktie - BN
Riskkapitalbolaget Nordic Capital och CVC-fonder har lagt ett bud på bilglasbolaget Cary Group på 65 kronor per aktie. Det rapporterar Bloomberg News. Erbjudandet motsvarar en premie på 60 procent jämfört med Cary-aktiens senaste..

Här hittar du mer nyheter och videos där Cary Group nämns.

5. Saab

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom..

Nyheter om Saab som dominerat i flödet denna vecka

Raketfart i vapenaktier – så bra går Saab
Världens 20 största noterade vapentillverkaren har medvind i den geopolitiska oron, även svenska Saab (utanför listan) har rusat i år. Kriget i Ukraina och de ökade spänningarna mellan Ryssland och Nato-länderna har gett..

SBB-aktien i köptoppen – raketen Saab säljs
Trots kalabaliken i Ilija Batljans SBB – eller just därför – är SBB-aktien fortsatt mest populär bland Nordnets sparare, men i kursraketen Saab plockar många hem vinsten. ”Spararna fortsätter storköpa SBB i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Saab nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien 24SevenOffice

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt