Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Samhällsbyggnadsbolag B toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen SAS, Samhällsbyggnadsbolag B och Platzer Fastigheter i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Trading Direkt: Om veckans vinnare och förlorare
Tobbe Rosén gjorde därefter teknisk analys på elva bolag som hade önskats av tittarna innan morgonens börsnyheter sammanfattades. Bolag som nämndes i sändningen: SBB, Platzer, Storytel, LMK group, SAS. Teknisk analys i programmet:..

Trading Direkt: Riskhantering med Jonas Thulin, Erik Penser
Tobbe Rosén gjorde därefter teknisk analys på index, räntor, valutor, råvaror, 10 tittarönskemål samt SAS vars nyhetsflöde har varit i rampljuset i veckan. Aktier som nämndes i sändningen: SAS, SBB, Dustin. Teknisk analys i..

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag B

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag B som dominerat i flödet denna vecka

Miljonärerna köper Investor och SBB i börsfallet
Den negativa börsutvecklingen har fortsatt i juni, men här är de aktier som trots allt har lockat Avanzas private banking-kunder under månaden...

Fastigheter rasar på börsen – SBB faller 9 procent
Under måndagsförmiddagen rasar fastighetssektorn på Stockholmsbörsen, samtidigt som index presterar kring nollan. SBB faller med 9 procent.  Ilija Batljans SBB presenterade på måndagsmorgonen att de fortsätter att sälja..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag B nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Platzer Fastigheter

Platzer Fastigheter Holding är en fastighetskoncern. Bolaget hyr primärt ut lokaler för kontor, industri och lager. Aktiv förvaltning och förvärv är en central del av bolagets affärsmodell som består av ett flertal verksamhetsområden inom fastighetsutveckling, kommersiell förvaltning och..

Nyheter om Platzer Fastigheter som dominerat i flödet denna vecka

Trading Direkt: Om veckans vinnare och förlorare
Tobbe Rosén gjorde därefter teknisk analys på elva bolag som hade önskats av tittarna innan morgonens börsnyheter sammanfattades. Bolag som nämndes i sändningen: SBB, Platzer, Storytel, LMK group, SAS. Teknisk analys i programmet:..

Här är torsdagens aktierekar
Nordea Markets har återupptagit bevakning av Boliden med köprekommendation. Riktkursen är 365 kr. Det framgår av en analys. I augusti 2021 upphörde Nordea Markets med bevakningen av Boliden. Under torsdagens inledande handel steg..

Här hittar du mer nyheter och videos där Platzer Fastigheter nämns.

4. Catena

Catena är ett börsnoterat fastighetsbolag som genom samarbete och på ett hållbart sätt utvecklar, äger och förvaltar effektiva logistikanläggningar. De strategiskt placerade fastigheterna försörjer Skandinaviens storstadsregioner och är anpassade för såväl dagens som morgondagens..

Nyheter om Catena som dominerat i flödet denna vecka

Hög belåningsgrad och låga fastighetsavkastningar bakom Barclays sänkta riktkurser för svenska fastighetsbolag - Di
Barclays publicerade under måndagen en analys av den europeiska fastighetssektorn, där nordiska fastighetsbolag erhöll kritik. Storbanken sänkte de genomsnittliga riktkurserna för sektorn med 14 procent, och spår att intäkterna..

Här är fredagens aktierekar
Handelsbanken Capital Markets höjer den långsiktiga rekommendationen, på tre års sikt, för Nordea till outperform från market perform. Riktkursen lämnas oförändrad på 138 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien..

Här hittar du mer nyheter och videos där Catena nämns.

5. Fabege

Fabege är ett fastighetsbolag. Störst inriktning återfinns inom förvaltning och utveckling av fastigheter av kommersiell karaktär. Verksamheten styrs utifrån ett flertal affärsområden som berör förvaltning, transaktion och förädling och projekten behandlar både nybyggnation samt..

Nyheter om Fabege som dominerat i flödet denna vecka

Hög belåningsgrad och låga fastighetsavkastningar bakom Barclays sänkta riktkurser för svenska fastighetsbolag - Di
Barclays publicerade under måndagen en analys av den europeiska fastighetssektorn, där nordiska fastighetsbolag erhöll kritik. Storbanken sänkte de genomsnittliga riktkurserna för sektorn med 14 procent, och spår att intäkterna..

Fabege ser inte tecken på avmattning
Fabege ser inte tecken på avmattning. ..

Här hittar du mer nyheter och videos där Fabege nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt