Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Ericsson toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Ericsson och Avanza Bank i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Tesla säljer bromsar som är fake
Vid beställning av en Model Y via Teslas hemsida kan fartglada elbilister välja modellvarianten Performance. Med den kan man inte bara köra fortare, utan även bromsa hårdare. Eller? Det verkar som att det explicita löftet om..

Värdeinvesteraren Bill Miller blankar Teslas aktie
Den välkände värdeinvesteraren Bill Miller blankar elbilstillverkaren Teslas aktie till följd av det växande hotet av konkurrens. Det rapporterar Markets Insider. - Jag tycker att Tesla har varit ett fenomenalt företag. Jag tycker..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Ericsson

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom..

Nyheter om Ericsson som dominerat i flödet denna vecka

Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 3
Nästa vecka rapporterar bland annat EQT, Avanza, Ericsson, Investor och Sandvik...

Ericsson gör avsättning på 2,3 miljarder - efter Irak-avslöjandet
Telekomleverantören Ericsson har beslutat att göra en avsättning på 2,3 miljarder kronor, motsvarande 220 miljoner dollar, i resultatet för det fjärde kvartalet 2022 i samband med en potentiell uppgörelse med DOJ,..

Här hittar du mer nyheter och videos där Ericsson nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Avanza Bank

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås..

Nyheter om Avanza Bank som dominerat i flödet denna vecka

Här är fredagens aktierekar
Sänkta rekommendationer för Atlas Copco, Telia, Munters och Avanza - men färsk köprek för Afry..

Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 3
Nästa vecka rapporterar bland annat EQT, Avanza, Ericsson, Investor och Sandvik...

Här hittar du mer nyheter och videos där Avanza Bank nämns.

4. Skanska

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av..

Nyheter om Skanska som dominerat i flödet denna vecka

Förvärvsmaskin som växer i lågkonjunktur: "Slår oss aldrig till ro"
För utomstående kan Coors verksamhet uppfattas som grå och trist. Men det är snarare tvärtom, anser servicebolagets vd och koncernchef. “Utan våra tjänster skulle många företag stanna av helt och det ställer krav på oss att..

Skanska tar order i Virginia värd 1 miljard
Byggbolaget Skanska har tecknat ett kontrakt med Virginia State University om att bygga en akademisk byggnad i Petersburg, Virginia, USA...

Här hittar du mer nyheter och videos där Skanska nämns.

5. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Apple-vd sänker lönen med 40 procent
Apple-vd sänker lönen med 40 procent. ..

Apple ska ersätta vissa Broadcom-chip med egenutvecklade - BN
Teknikjätten Apple planerar att ersätta flera produkter från leverantörer med egenutvecklade komponenter, skriver Bloomberg News som hänvisar till källor.  Det rör sig om särskilda chip som Apple får levererade från Broadcom och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt