Aktierna det snackas mest om just nu – Urb-it och Castellum toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna det snackas mest om just nu – Urb-it och Castellum toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Urb-it, Castellum och Tesla i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Urb-it

Urb-it är ett IT-bolag som idag erbjuder tjänster inom handel. Via bolagets app kan kunden handla ordinarie sortiment hos fysiska butiker. Butikerna ansluter sig till appen och Urb-it sköter sedan hela processen, från registrering i appen, till upphämtning och slutligen överlämning av..

Nyheter om Urb-it som dominerat i flödet denna vecka

Pressade finansmannens ”palats” till salu igen
För andra gången annonserar finansmannen Lage Jonason – som stordumpat aktier i First North-listade Urb-it – sitt lyxhus i Djursholm. Affärsvärlden berättar att Lage Jonason – som genom en påtvingad aktieförsäljning i veckan..

Ingka extremt oroade över situationen i Urb-it - Di
Ikeasfärens investmentbolag Ingka Investments är extremt oroade över utvecklingen inom det krisande budbolaget Urb-it där man är näst största ägare. Det uppger Ingkas vd Peter van der Poel till Dagens industri. Ingka valde som..

Här hittar du mer nyheter och videos där Urb-it nämns.

2. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Handelsbanken sänker rekommendationer för fastighetsbolag
Handelsbanken har släppt en analys på fastighetssektorn innehållande tio rekommendationsförändringar. "Sammantaget tror vi att de nästkommande 12-24 månader kommer att innebära ett svagt sentiment för fastighetsaktier. Vi bedömer..

Alla Affärsvärldens analyser vecka 40
Analyser av Cloetta, Securitas, Bactiguard, ABAS Protect, SBB, Linc, Nobia, Aker Carbon Capture, Castellum, Mycronic, Betsson samt Krönika börsbolag strategier, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen, IPO-guiden och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Tesla körde rakt ner i diket på börsen
Den amerikanska elbilsjätten Tesla har precis haft sin sämsta börsvecka sedan mars 2020 och Elon Musk är förstås inte oskyldig till det. Tesla, där Elon Musk är vd, gjorde först analytikerna besvikna med sin rapport över..

Efter Teslas ras: Elon Musk i bråk med Ukraina
Samtidigt som Teslas aktiekurs rasar så rasar Ukraina mot vd:n Elon Musk efter ett twitterinlägg där Musk lägger fram ett eget ”fredsförslag”.  Under måndagen presenterade Tesla sin kvartalsrapport, som var en besvikelse för..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

4. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Han sänkte SBB - det döljersig bakom blankarfirman
Okända historien bakom Viceroy Researchs Fraser Perring - berättar nu: Bakgrunden, utredningarna som lades ner och nästa blankaroffren • "Jag är självlärd"..

Affärsvärlden slopar sitt köpråd för SBB
Fastighetsbolaget SBB:s obligationer handlas till högre räntor än andra fastighetsbolag. Blankarna fortsätter också att öka sina positioner. Det är bägge varningssignaler att ta på allvar, skriver Affärsvärlden i en analys på..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

5. SkiStar

SkiStar bedriver skidanläggningar. Idag äger och förvaltar bolaget över ett flertal större anläggningar runtom i Åre, Sälen, Trysil, Hemsedal och Vemdalen. Visionen är att vara en aktiv aktör samt erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, anpassat för en bred målgrupp, både för gamla..

Nyheter om SkiStar som dominerat i flödet denna vecka

Skistar kommer inte höja priserna trots stigande inflation
Skidanläggningsbolaget Skistar kommer inte höja sina priser, trots stigande inflation. Det säger vd Stefan Sjöstrand till Dagens Nyheter.  "Nej, man ska känna sig trygg när man bokar med Skistar. Vi har gjort det många är oroliga..

Skistar föreslår dubblad utdelning: "Framtiden ser ljus ut"
Skidanläggningsbolaget Skistar redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan...

Här hittar du mer nyheter och videos där SkiStar nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABAS Protect

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt