Aktierna det snackas mest om just nu – Volvo och Tesla toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Volvo och Tesla toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Volvo, Tesla och Hennes & Mauritz i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Volvo

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global..

Nyheter om Volvo som dominerat i flödet denna vecka

Här är fredagens aktierekar
Sänkt rekommendation för Troax - en rad höjda riktkurser för AB Volvo..

Volvochefen: Hög tid att komma igång
Volvo har en stark efterfrågan på lastbilar och några effekter av bojkotthoten mot svenska varor har inte märkts. Det uppger Volvochefen som däremot varnar för att höga elpriser och dålig elutbyggnad kan försena den gröna..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo nämns.

2. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Tesla och Amex rusade på Wall Street
Tesla och Amex rusade på Wall Street. ..

Teslas nya rekord – bästa börsveckan i historien
Den amerikanska elbilsjätten Teslas vd Elon Musk uppgav i veckan att bolaget har kapacitet att i år producera 2 miljoner fordon. Det här fick fart på den tidigare så hårt spöade Tesla-aktien. Före veckans kursrally hade bolagets..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Techchefer petas på H&M – nu tar hon över
Besparingar, uppsägningar och utvärderingar – det stormar rejält på H&M:s stora tech-avdelning. “Folk gråter, pratar skit om företaget och pratar om vilka jobb man söker”, säger en källa inifrån bolaget.På onsdagen petades..

Affärsvärlden ger köpråd för H&M, det är mörkast före gryningen
Det mesta har blivit dyrare för H&M vilket tyngt resultatet ännu mer än väntat. "Vändningen tror vi kommer från andra kvartalet och kommer bolaget i närheten av ledningens högt ställda mål finns rejäl uppsida i aktien", skriver..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

4. Telia Company

Telia Company är verksamma inom telekombranschen. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom..

Nyheter om Telia Company som dominerat i flödet denna vecka

Lista: Här är analytikernas krav – när jättarna bekänner färg i veckan
I fredags rivstartades rapportsäsongen och i veckan väntar rapporter från en rad börsjättar som Atlas Copco, SEB, HM och Telia...

Pareto: Telias guidning borde minska risken för utdelningen
Utdelningsgolvet ser ut att kunna täckas av kassaflödet - bolagets bibehållna utdelningspolicy är realistisk..

Här hittar du mer nyheter och videos där Telia Company nämns.

5. Atlas Copco

Atlas Copco är ett verkstadsbolag. Bolaget tillhandahåller kompressorer, luftbehandlingssystem, vakuumlösningar, industriverktyg och monteringssystem samt energi- och flödeslösningar. Verksamheten omfattar även uthyrning och eftermarknadsservice. Idag har bolaget verksamhet på global nivå..

Nyheter om Atlas Copco som dominerat i flödet denna vecka

Aktiechefen: "Har bankrapporterna sett sina bästa dagar?"
Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell gläds över kredithanteringsbolaget Intrums rapport, önskar att han varit underviktad Atlas Copco idag och oroas över dagens rapportreaktion på SEB...

Lista: Här är analytikernas krav – när jättarna bekänner färg i veckan
I fredags rivstartades rapportsäsongen och i veckan väntar rapporter från en rad börsjättar som Atlas Copco, SEB, HM och Telia...

Här hittar du mer nyheter och videos där Atlas Copco nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Atlas Copco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt