Analytiker höjer estimaten för byggbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analytiker höjer estimaten för byggbolaget

Analytiker

Byggbolaget Peabs delårsrapport har lockat till sig analytikernas uppmärksamhet. Efter att ha presenterat starka siffror för det första kvartalet, där orderingången steg kraftigt och rörelseförlusten minskade, har flera analytiker höjt sina vinstestimat för bolaget.

  • Peabs orderingång steg med över 60 procent till 17 889 miljoner kronor
  • Flera analytiker har höjt sina vinstestimat för bolaget
  • Peabs aktie sjönk med 3,7 procent trots positiva vinstestimat

Efter rapporten har storbanken SEB sänkt sin rekommendation för aktien till behåll, med en riktkurs på 69 kronor. Handelsbanken upprepar sina rekommendationer om market perform på lång sikt och behåll på kort sikt, men höjer riktkursen till 85 kronor. I sin analys skriver Handelsbanken att de förväntar sig att Peab står inför en gradvis marknadsåterhämtning under de kommande åren och prognostiserar att Peab åter kommer att kunna uppvisa vinsttillväxt under 2025-26.

Analytiker höjer förväntningarna

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen till 78 kronor och upprepar köp. Analytikerna höjer förväntningarna på vinsten per aktie med 2-4 procent under perioden 2024-26. De poängterar att Peabs bostads- och kommersiella divisioner förväntas gynnas av styrräntesänkningar.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Största byggföretaget i Sverige

Danske Bank upprepar sin köprekommendation med riktkursen på 80 kronor. Banken betonar att Peab har vuxit ifrån konkurrenterna och blivit Sveriges största byggföretag med nordiska ambitioner. Trots utmaningar inom bostadsutvecklingen menar Danske Bank att det värsta är över för Peab.

DNB har höjt riktkursen till 60 kronor och upprepat sälj, medan Carnegie har höjt riktkursen till 65 kronor och upprepat behåll. Trots de positiva vinstestimaten sjönk Peabs aktie med 3,7 procent och handlas nu runt kursen 67,05 kronor.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på Peabs framfart på marknaden och hålla er uppdaterade om utvecklingen.

Börskollen om Peab

Peab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PEAB B på Large Cap. Peab verkar inom sektorn Industri och aktien har 36777 st ägare hos Avanza samt 5754 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Peab bedriver verksamhet inom bygg och anläggning. Verksamheten utgår ifrån affärssegmenten bygg, anläggning, industri samt projektutveckling. Tjänsterna som erbjuds innefattar diverse tjänster inom anläggning, avfallshantering, asfalt och betong, bostadsproduktion, elteknik och underhåll. Bolaget har störst verksamhet inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Förslöv.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Peab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SEB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt