Börsprofilen: Fyra heta bett för swingtrading – och en aktie att avstå
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsprofilen: Fyra heta bett för swingtrading – och en aktie att avstå

Börsprofilen:

Swingtrading innebär att äga en aktie under ett uppsving. Det är alltså en aktiestrategi med kortare placeringshorisont. Privata Affärers Marcus Hernhag delar med sig av intressanta aktier just nu för denna specifika strategi. Fokus ligger på cyklisk swingtrading, där bolag påverkas i olika utsträckning av den allmänna konjunkturen eller sin specifika sektors variationer i utbud och efterfrågan.

  • Swingtrading är en kortsiktig aktiestrategi där investeraren äger en aktie under dess uppsving.
  • Cyklisk swingtrading innebär att bolag i olika utsträckning påverkas av den allmänna konjunkturen eller sin sektors efterfrågevariationer.
  • Utvalda aktier för denna strategi inkluderar Boliden, Ericsson, Tele2 och Eastnine.

Aktieexperten Marcus Hernhag tipsar i Privata Affärer om vilka aktier som hade funnits på hans inköpslista, om han hade satsat på cyklisk swingtrading.

Aktier att satsa på just nu – för cyklisk swingtrading

Boliden är det första bolaget han nämner. Gruvbolaget är mitt i ett uppsving tack vare stigande metallpriser. Dess cykliska natur och spekulationer om en bättre konjunktur och högre metallpriser driver upp kursen, skriver Hernhag.

Telekomjätten Ericsson har bottnat flera gånger runt 40-50 kr i kurs, påpekar han vidare. Aktien vänder ofta ned runt 90 kr och har bara vid två tillfällen handlats högre än 100 kr. Medan aktien inte är lämplig för långsiktig investering, kan det vara läge att övervaka och vänta på en stigande kurstrend när aktien ligger lågt, fortsätter han.

Teleoperatören Tele2 har bottnat på 70-80 kr några gånger under det senaste decenniet. Aktien är för närvarande på uppgång, men det är oklart om den kommer att överstiga tidigare toppar på 140 kr denna gång.

"Med ny huvudägare kan det i bästa fall börja komma positiva signaler om att bolaget rör sig i rätt riktning", skriver han men råder till att ta hem vinster om kursen fortsätter upp mot 120-130 kr.

Exempel på en aktier att avstå – invänta omslag till stigande trend

Han nämner också fastighetsbolaget Eastnine som kan vara intressant för "dipköp", men en aktie han dock inte vågar köpa än är Dedicare, där han först inväntar en bra kvartalsrapport.

"Det är säkrare att invänta en stigande kurstrend och nyheter som ger aktien bränsle att stiga, än att chansa och riskera att köpa för tidigt. Det är Dedicare ett bra exempel på."

Tips: Läs gärna våra stora guider om Swingtrading och Daytrading där du kan läsa mer om just momentumbaserade trading och ta inspiration från några av världens mest framgångsrika traders.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boliden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt