Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd till dessa fyra aktier

Den senaste utgåvan av Börsveckan innehåller köpråd för fyra bolag och väljer att avvakta med tre andra. Häng med så kollar vi hur resonemanget går.

Autoliv och Nimbus

Börsveckan skriver att bilsäkerhetsföretaget Autoliv visar stark framfart och har lyckats vända en negativ bruttomarginaltrend under det tredje kvartalet. Med en stabil balansräkning och en låg värdering menar tidningen att det finns potential för mer tillväxt. "Allt som allt anser vi att Autoliv har mer att ge de kommande 12 månaderna och upprepar köp", skriver Börsveckan.

Trots att båtmarknaden har svalnat i takt med att hushållen stramar åt sina budgetar, anser Börsveckan att Nimbus värdering är något låg. Köprådet för företaget upprepas därför.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ratos, Rejlers och Micro Systemation

Ratos, med sin diversifierade portfölj med en övervikt av cykliska bolag, är svårbedömd. Trots en nedgång i aktiekursen finner Börsveckan inga tillräckliga skäl för att rekommendera köp. "Vi fortsätter att avvakta med Ratos", skriver Börsveckan.

Rejlers, ett teknikkonsultföretag, levererade en god rapport för tredje kvartalet enligt Börsveckan, vilket leder till att tidningen behåller sitt köpråd för aktien. På samma sätt upprepar Börsveckan sitt köpråd för Micro Systemation, som visade på stark tillväxt och förbättrad lönsamhet under tredje kvartalet, trots att det är en säsongsmässigt stark period.

Avslutningsvis fortsätter Börsveckan att avvakta med Norion Bank och Elanders. Norion Bank visar på fin tillväxt, men exponeringen mot fastighetssektorn ökar vilket ses som riskabelt. Elanders har tappat 40 procent sedan Börsveckans avvakta-råd i höstas och tidningen anser att skuldsättningen fortfarande är för hög för att locka till köp.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Autoliv

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.