Fem storbolag att hålla ögonen på under 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fem storbolag att hålla ögonen på under 2024

Fem

Handelsbanken, Volvo, JM, Electrolux och Ericsson utgör enligt Dagens Industri fem svenska storbolag som bör följas noga under 2024. Var och en av dessa bolag står inför specifika utmaningar och möjligheter som kan påverka deras värdering och affärsprestanda det kommande året.

  • Handelsbanken värderas lägre än andra svenska storbanker trots god vinstutveckling och en ny vd, vilket sätter den i fokus.
  • Volvo och Electrolux står inför utmaningar relaterade till industriell konjunktur och efterfrågan, men har även stora förväntningar på aktieutdelning och återhämtning på den amerikanska bostadsmarknaden.
  • JM och Ericsson står inför ett potentiellt tufft år med kapitalbehov och osäkerhet kring stora kontrakt.

Fem bolag att bevaka

Handelsbanken är för närvarande 20 procent lägre värderat än andra svenska storbanker, trots en stark vinstutveckling under förra året. Med Michael Green som ny vd och statusen som Europas näst mest blankade aktie, kan vi förvänta oss intressanta utvecklingar för Handelsbanken under 2024.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utmaningar och möjligheter

Volvo står inför en förväntad svagare industriell konjunktur och en potentiell brist på elbatterier. Trots detta finns det höga förväntningar på aktieutdelningen för kommande år. För JM, som i motsats till flera andra bolag i branschen inte sökte nytt kapital förra året, förutspås ett tufft år som bostadsutvecklare.

Ericsson har nyligen skrivit ett stort avtal med den amerikanska teleoperatören AT&T, värt 146 miljarder kronor. Detta avtal kan ha en stor inverkan på bolagets resultatutveckling, särskilt då Ericsson lyckades vinna kontraktet över konkurrenten Nokia.

Slutligen kommer Electrolux att fortsätta med sina besparingsinsatser under 2024, samtidigt som man hoppas på en förbättrad efterfrågan från konsumenterna som följd av återhämtningen på den amerikanska bostadsmarknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Electrolux

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.