Förvaltningschefen: Köp verkstadsbolagen som gynnas av gröna megatrenden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Förvaltningschefen: Köp verkstadsbolagen som gynnas av gröna megatrenden

Förvaltningschefen:

Marie Karlsson, förvaltningschef hos Nordea Fonder, uttrycker oro över att analytiker kanske är för optimistiska när det kommer till värderingar. Hon understryker betydelsen av att se längre tillbaka i tiden. Trots en osäker marknad ser hon stor potential i vissa verkstadsbolag, framförallt dem som rider på megatrenden och bidrar till den gröna omställningen.

Karlsson uppger att den senaste rapportperioden varit hård för många verkstadsbolag, med svagare orderingång än förväntat. Hon uttrycker bekymmer över analytikernas femåriga värderingsgrafer och menar att det är viktigt att se längre tillbaka, till tiden innan negativa räntor introducerades.

Satsningar på grön omställning

Trots en osäker marknad med tecken på konjunkturavmattning och volatilitet i aktierna, ser Karlsson möjligheter att hitta bra investeringsidéer – primärt med den gemensamma nämnaren att de bidrar till den gröna omställningen.

Bland dessa investeringar finns verkstadskoncernen Metso och gruvutrustningsbolaget Epiroc, båda framstående aktörer inom elektrifiering.

Nordea har även investerat i återvinningsbolaget Tomra, som gynnas av det ökade behovet av materialåteranvändning. Dessutom har Nordea lagt pengar på finländska Kempower, som tillverkar snabbladdare, och danska vindkraftverksbolaget Vestas.

Detta rapporterar Dagens industri om.

Norden står starkt inom grön omställning

Karlsson menar att Norden har en stark position när det kommer till gröna lösningar. Tillgången till vattenkraft i Sverige och Finland resulterar i lägre elpriser och lockar kapital till regionen. Hon förutser att Norden kommer att vara en vinnare på den gröna omställningen under det kommande decenniet.

Med flera länder och bolag som satt upp klimatmål för de kommande åren, anser Karlsson att det är viktigt att dessa mål hålls fast. Detta skapar ett stort investeringsbehov för att uppnå klimatmålen. Hon förutser stark tillväxt de kommande tre åren för bolag som gynnas av den gröna omställningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Epiroc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt