Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och PowerCell med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och PowerCell med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Lista: Dagens insynsaffärer - SBB:s näst största ägare Dragfast har sålt omkring 19 miljoner B-aktier i september - Di" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och PowerCell med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 11 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Kepler Cheuvreux..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Sex grundregler som hjälper dig att bli miljardär

Det är inte slumpen som avgör vem som lyckas bli miljardär, att bygga upp rikedom kräver hårt arbete, tillväxttänk och mod. Tom Corley har studerat 233 miljardärers vanor i fem år för att ta reda på hur de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 11 oktober finner vi bland annat "SBB:s näst..

3. Lista: Dagens insynsaffärer - SBB:s näst största ägare Dragfast har sålt omkring 19 miljoner B-aktier i september - Di

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 11 oktober finner vi bland annat "SBB:s näst största ägare Dragfast har sålt omkring 19 miljoner B-aktier i september -..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Fondbolaget ser risk för nya tvåsiffriga börsfall

"Inte övertygade om att vi har sett botten på marknaden än"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Stockholmsbörsen fortsätter deppa

Stockholmsbörsen fortsatte att tappa fallhöjd under tisdagen med gruv- och verkstadsbolag i botten av OMXS30-listan. Mot strömmen gick småspararfavoriterna Sinch och SBB...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

6. Stor positiv reaktion i SBB om portföljsavyttringen fullföljs - Kepler

Fastighetsbolaget SBB står inför en stor positiv reaktion om avyttringen av portföljen på 9 miljarder kronor fullföljs. Det bedömer Kepler Cheuvreux i en analys där man står kvar vid sin köprekommendation...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Svaga utsikter att få sportsbetting online godkänt i Kalifornien, Draftkings rasade på börsen

Draftkings, Fanduel och flera andra bolag som driver på en kampanj för att legalisera online sportsbetting i Kalifornien har dragit tillbaka planerade annonser fram till valdagen. Bakgrunden är att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Finansmannen Thomas von Koch har storköpt i Sinch – men också i Elekta, Getinge, Arjo och Cavotec...

8. Thomas von Koch köpturné: Aktier för 360 miljoner

Finansmannen Thomas von Koch har storköpt i Sinch – men också i Elekta, Getinge, Arjo och Cavotec...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Storbanken: Här ska du investera när räntorna stiger

Banken tror att årets kursvinnare har mer att ge – varnar för två defensiva sektorer..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Aktiechefen om vad som krävs för en vändning på börsen

Lyfter fram ett "robust aktiecase" där kursen ska upp 30 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Dieselpriset i Sverige slår nu alla tiders rekord

Efter ännu en saftig höjning av dieselpriset i Sverige är priset på drivmedlet nu det högsta genom tiderna, enligt nya beräkningar. Det är Vi Bilägare som räknat ut att dieselpriset i Sverige aldrig varit så..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Vinnare & Förlorare - Boozt stiger på höjd rek

Stockholmsbörsen inleder tisdagens handel med en lätt nedgång. Boozt stiger efter att ha blivit höjd till köp av Danske Bank.  Efter 28 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,27 procent till 1 831,90. Indexet har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Kina har sagt att de är bekymrade över konflikten i Ukraina. Uttalandet görs dagen efter att Ryssland inlett intensiva robotangrepp mot..

13. Kina är bekymrade över konflikten i Ukraina - BN

Kina har sagt att de är bekymrade över konflikten i Ukraina. Uttalandet görs dagen efter att Ryssland inlett intensiva robotangrepp mot Ukraina, rapporterar Bloomberg News.  "Vi är oroade över utvecklingen av den..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Akelius tar över Castellum till reapris

Akelius Residential Property är nu största ägare i Castellum och ser innehavet som en finansiell placering på medellång sikt. Efter att med 30–50 procents rabatt ha köpt två tredjedelar av M2:s innehav i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. SBAB höjer sparräntan

SBAB höjer sparräntan. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt