Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och VNV Global med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och VNV Global med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Pareto gör tre byten i den svenska modellportföljen för oktober" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och VNV Global med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 3 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Förvaltare: Här är sex köpvärda aktier

Hans Christian Bratterud, förvaltare på Odin Fonder, och Pär Andersson, förvaltare på Spiltan Fonder, lyfter i en intervju med Dagens industri tillsammans fram sex aktier de ser som köpvärda just nu...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Paretos svenska modellporfölj sjönk med 2,1 procent under september, att jämföra med benchmark index, OMXSGI, som föll 7,3 procent. ..

3. Pareto gör tre byten i den svenska modellportföljen för oktober

Paretos svenska modellporfölj sjönk med 2,1 procent under september, att jämföra med benchmark index, OMXSGI, som föll 7,3 procent.  Handelsbanken, Lundin Mining, Bioinvent och Munters kom med positiva bidrag till..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Nu kommer nästa smäll – från blankarna

Viceroy Research blankning av Truecaller indikerar en ny era för svenska techbolag. Att finansiella spelare aktivt letar möjligheter att sänka dem är en typ av utmaning som många nykomlingar aldrig stått inför...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Swedbank hade bäst kursutveckling bland OMXS30-aktierna i september

September har lagts till handlingarna och månaden innebar en nedgång för OMXS30-index med 4,8 procent. Bland OMXS30-aktierna hade Swedbank den bästa utvecklingen, plus 6,2 procent, medan Handelsbanken A var näst..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Hernhag: Dyra och billiga teknikaktier

Teknikbolag som går med förlust kan förbli farliga ett tag till...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Risk för kollaps i fastighetssektorn enligt finansanalytiker

Finansanalytikern Peter Malmqvist spår en kollaps i fastighetssektorn lik den Lehman Brothers orsakade 2008. Det säger han i en intervju till Affärsvärlden.  ”Det kommer komma en sådan, men på fastighetssidan...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

En genomgång av portföljerna hos Avanzas private banking-kunder visar på betydligt fler innehav än genomsnittet...

8. Avanza: Sparare med över 10 miljoner har i snitt 29 innehav

En genomgång av portföljerna hos Avanzas private banking-kunder visar på betydligt fler innehav än genomsnittet...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Vinnare & Förlorare - ABB delar ut Accelleron, Boule tyngs av nyemission

Stockholmsbörsen faller i inledningen på måndagen, som är första handelsdagen i oktober och i fjärde kvartalet. Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,47 procent till 1 802,04. Indexet har under dagen..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Bränslepriserna: Lättnad för bilisterna vid pumpen

Diesel- och bensinpriserna har i dag, måndag, sänkts till lättnad för bilisterna efter helgens skattebaserade prischock. När den tillfälliga skattesänkningen togs bort i lördags den 1 oktober gav det omedelbar..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Börsveckan ger köpråd för Bredband2, Bergman & Beving och Getinge

Börsveckan ger köpråd för Bredband2, Bergman & Beving och Getinge i den senaste utgåvan.  Tidningen lämnar rådet avvakta för Momentum Group, Boliden och Arjo. Industribolaget Momentum Group är en välskött..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Främsta argumentet för fortsatt börsras

De som vill hitta argument för ett fortsatt bistert börsras kan ta en titt på diagrammet nedan som visar på hur långt den amerikanska centralbanken Fed kommit med åtstramningen. I början av året togs ju beslut..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Ett nytt aktierally ligger i korten, sade Evercores aktiestrateg Julian Emanuel i podcasten "What goes up".  På frågan om den senaste..

13. Strateg spår nytt björnmarknadsrally i USA

Ett nytt aktierally ligger i korten, sade Evercores aktiestrateg Julian Emanuel i podcasten "What goes up".  På frågan om den senaste tidens nedgång på börsen är över svarade han. "Vi känner så. Från vår..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Oktober – en kanonmånad på börsen

September har historiskt varit den sämsta börsmånaden på året. Historien upprepade sig i år. Med besked. Stockholmsbörsens Generalindex tappade nästan 10 procent. Men oktober har förutsättningar att bli en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Lista: Dagens insynsaffärer - Sinch tf vd köpte aktier för 46 miljoner när Softbank sålde sin aktiepost

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 3 oktober finner vi bland annat "Sinch tf vd köpte aktier för 46 miljoner när Softbank sålde sin aktiepost" och "Kvalitena..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt