Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Pareto: detta är riskerna i SBB"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Pareto: detta är riskerna i SBB" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Varnar för ”buller och brak” på börsen" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Pareto: detta är riskerna i SBB

Pareto Securities har under fredagsmorgonen kommenterat fastighetsbolaget SBB i vilket man ser två risker. Den ena risken ligger i obligationsförfallen i euro som är stora och sker 2024 och framåt.  Den andra risken..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Scandic Hotels. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Pricksäker svensk guru tror att börsen ”slutar med buller och brak i april eller maj nästa år” och menar att vi bara är halvvägs..

3. Varnar för ”buller och brak” på börsen

Pricksäker svensk guru tror att börsen ”slutar med buller och brak i april eller maj nästa år” och menar att vi bara är halvvägs in i björnmarknaden. Det säger investeraren David Bagge, som fått rätt i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Hernhag: Tre lockande investmentbolag

Och tre kvartalsutdelare att titta närmare på..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Alla Affärsvärldens analyser vecka 35

Analyser av Orrön Energy, Meds, Sobi, Alcadon, Alleima, RMD, ScandiDos, Xintela, Latour, AdderaCare, Scandic och Sectra samt Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning, nytt poddavsnitt och..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Analysguiden ser uppsida i Soltech Energy

Solenergiföretaget Soltech Energy har under kvartalet gjort utländska förvärv samt fyllt sin kassa med en nyemission. Det gör att Analysguiden ser långsiktigt potential i aktien, framgår det av en uppdragsanalys...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Dagens aktierekommendationer – Nvidia och Vestas Wind Systems med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 2 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Daiwa sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Handelsbankens tre nya småbolagsfavoriter. Men en aktie kastas ut från listan..

8. Handelsbankens tre nya småbolagsfavoriter

Handelsbankens tre nya småbolagsfavoriter. Men en aktie kastas ut från listan..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Lista: Dagens insynsaffärer - Industrivärden har köpt aktier i Alleima för 675 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 2 september finner vi bland annat "Industrivärden har köpt aktier i Alleima för 675 miljoner kronor" och "Industrivärden..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Peter Malmqvist om höstbörsen

Peter Malmqvist om höstbörsen. Bottenfiska aktier som tappat. Elpriserna skapar rusning till energiaktier. Hushållen allt mer pessimistiska. Sverigefonder drar åt olika håll. Så tycker partierna i valets..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Pareto: Detta är riskerna i SBB

Pareto Securities har under fredagsmorgonen kommenterat fastighetsbolaget SBB i vilket man ser två risker...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Ryssland väntas öppna gasflödet igen

Ryssland väntas öppna gasflödet igen. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Portföljen: Aktierna som stått emot börsfallet. Marginellt fall för Wise..

13. Portföljen: Aktierna som stått emot börsfallet

Portföljen: Aktierna som stått emot börsfallet. Marginellt fall för Wise..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Rådet: Köp obligationer och råvaror – aktier för hög risk

Råden duggar nu tätt från förståsigpåare att undvika aktier och i stället köpa råvaror och obligationer – ”svårt att bli bekväm med aktier”. Ben Gutteridge, en av topparna på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Högre arbetslöshet än väntat i USA

Arbetslösheten i USA uppgick till 3,7% i augusti...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alcadon Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.