Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Sparstraffet: ISK-skatten rekordhöjs – igen"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Sparstraffet: ISK-skatten rekordhöjs – igen" som skrevs av Dagens PS eller "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Brun energi och 3 svenska aktier på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Sparstraffet: ISK-skatten rekordhöjs – igen

De svenska småspararna hade lovats en sänkt skatt på sina aktie- och fondkonton, ISK, i Tidöavtalet i fjol. Istället höjs nu skatten till rekordnivåer. Kapital upp till 300 000 kronor ska vara skattefritt på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Nibe faller till lägsta nivån sedan våren 2021

Värmeteknikbolaget Nibe fortsätter att handlas svagt på börsen och faller över 5 procent under torsdagen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av tre svenska, fem norska, en dansk och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs..

3. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Brun energi och 3 svenska aktier på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av tre svenska, fem norska, en dansk och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Nibe fortsätter pressas på börsen - handlas till lägsta nivån sedan våren 2021

Värmeteknikbolaget Nibe fortsätter att handlas svagt på börsen och faller över 5 procent under torsdagen. De senaste två veckorna har det varit ett tydligt säljtryck i aktien. I nyhetsflödet på sistone märks..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Dessa aktörer erbjuder bästa sparkontoräntan – efter Riksbankens räntehöjning

Idag, de 21 september, valde Riksbankens åter att höja styrräntan med 0,25 procentenheter, till 4,0 procent. Det kommer givetvis att påverka alla med bolån negativt, men det finns också ljusglimtar om man har..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Surt på börsen efter räntebesked – Hexatronic rasar

Börsen i Stockholm reagerade negativt på dagens besked om höjd ränta. Allra värst gick det för Hexatronic, som rasade drygt 11 procent. Det blev en sur dag för Stockholmsbörsen, som inte reagerade positivt på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Fastighetsaktier faller efter Riksbankens räntehöjning

De svenska fastighetsaktierna faller på Riksbankens senaste räntehöjning på 0,25 procent på torsdagen. Räntan är nu uppe i 4 procent i samband med att Riksbanken försöker få ner inflationen till målet på 2..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

De stora aktörerna på den svenska räntemarknaden är eniga om att Riksbanken kommer att höja styrräntan med ytterligare 25 punkter,..

8. I dag höjer Riksbanken räntan

De stora aktörerna på den svenska räntemarknaden är eniga om att Riksbanken kommer att höja styrräntan med ytterligare 25 punkter, till 4,00 procent, på torsdag. Men meningarna går isär om ränteutvecklingen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Hernhag: Efter ränterallyt - här är börsens säkraste preferensaktier

Ränteläget gör att du verkligen måste välja dina preferensaktier noga. Marcus Hernhag pekar ut börsens säkraste preffar och de som du ska undvika.  ✔ Preffarna som är mest köpvärda ✔ Så hög avkastning..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Calliditas: Traveres misslyckande ökar risken hos ytterligare en konkurrent enligt Pareto

Läkemedelsbolaget Calliditas lyfter 14 procent efter att den amerikanska konkurrenten Travere Therapeutics inte nått hela vägen i en fas 3-studie med läkemedlet Filspari (sparsentan). Det negativa studieutfallet var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Länsförsäkringar: Så slår räntehöjningen

Riksbanken meddelade under torsdagsmorgonen att de höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till 4,0 procent. Räntebeslutet kommer påverka hushållens ekonomi, särskilt de som redan har ansträngda månadskostnader..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

12. Dagens aktierekommendationer – Enad Global 7 med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 21 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Kepler..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 21 september finner vi bland annat "Spermosens..

13. Lista: Dagens insynsaffärer - Spermosens storägare Magnus Brandt minskar sitt aktieinnehav - går under 5 procent

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 21 september finner vi bland annat "Spermosens storägare Magnus Brandt minskar sitt aktieinnehav - går under 5 procent" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

14. Nya EQT-fonden öppnar dörren till privatsparare

Den svenska riskkapitaljätten EQT har startat en helt ny fond för privatpersoner. Fondlanseringen markerar ett stort skifte för bolaget som tidigare bara riktat sig till institutionella investerare. ✔..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Embracer flyttar kapitalmarknadsdag till 2024

Gamingbolaget Embracer har valt att flytta sin kapitalmarknadsdag från andra halvåret av 2023 till det första halvåret av 2024, framgår det av ett pressmeddelande.  "Detta för att bättre anpassa tiden för..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.