Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastighetsaktier

Fastighetsaktier faller efter Riksbankens räntehöjning

De svenska fastighetsaktierna faller på Riksbankens senaste räntehöjning på 0,25 procent på torsdagen. Räntan är nu uppe i 4 procent i samband med att Riksbanken försöker få ner inflationen till målet på 2 procent.

I botten av listan återfinns Corem och SBB som tappar 5,6 respektive 3,8 procent. Även Castellum, Balder och Fabege backar tydligt, ner 2,5, 2,4 och 2,3 procent.

Andra aktörer som Wihlborgs, Wallenstam och Platzer noteras för något lägre tapp på 1,2, 1,3 och 1,2 procent.

Analyshuset Carlsquare skriver att även om räntehöjningen var väntad, tyder Riksbankens kommentarer på att sannolikheten för en räntesänkning har minskat under första halvåret 2024.

"Detta bör innebära att fastighetsbolagens räntor på omförhandlade banklån blir något dyrare../../..under en längre tidsperiod än vad marknaden tidigare räknat med", säger Carlsquares analytiker Bertil Nilsson.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.