New Wave höjer ribban och rusar – så tycker analytikerna om aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

New Wave höjer ribban och rusar – så tycker analytikerna om aktien

New

Efter en kvartalsrapport som fick aktien att rusa och New Waves uppjusterade mål för rörelsemarginalen från 15 till 20 procent välkomnas av analyshusen. Detta presenterades under företagets kapitalmarknadsdag under veckan och har lett till ökade vinstprognoser och riktkursjusteringar. Vi summerar läget.

  • Analyshuset Kepler Cheuvreux ser tre starka drivkrafter för New Wave: ökad omsättning, högre marginaler och potential för multipelexpansion.
  • Ålandsbanken ser företagets justerade soliditetsmål som en försäkran om att stora förvärv eller investeringar inte kommer att öka skuldsättningen markant.

Som Börskollen tidigare har rapporterat om steg aktien kraftigt i samband med bolagets kvartalsrapport såväl som veckans kapitalmarknadsdag där bolaget skruvade upp sitt marginalmål.

Analyshus höjer vinstprognoser och riktkurser

Kepler Cheuvreux har höjt sina vinstestimat för 2024-2026 med 5-9 procent på grund av New Waves höjda rörelsemarginalsmål. Analyshuset har även höjt riktkursen för aktien till 135 kronor, upp från 125 kronor, och upprepar sin köprekommendation för aktien.

Ålandsbanken har i sitt morgonbrev uttryckt att höjningen av rörelsemarginalsmålet är motiverat av att flera av New Waves mogna verksamheter ligger nära målnivåerna och att pågående aktiviteter förstärker marginalerna.

Soliditetsmålet har också höjts från 30 till 40 procent, vilket banken ser som en försäkran om att företaget inte planerar stora förvärv eller investeringar som skulle öka skuldsättningen markant.

“New Wave handlas fortsatt till (mycket) attraktiva multiplar med ett P/E-tal på 13x och EV/EBIT under 10x på konsensusestimaten för 2024, och vi ser en avsevärd kurspotential från nuvarande nivåer”, skriver Ålandsbanken.

Även Placera ställer sig positiva till kapitalmarknadsdagen som de anser var ytterligare ett steg på vägen mot en välförtjänt högre värderingsmultipel.

"Vår slutsats är att New Wave med besked har understrukit att marginalförbättringen som redan har skett är både uthållig och motståndskraftig, samt att det finns fortsatt stora tillväxtmöjligheter kvar med Craft och Tenson som viktiga motorer."

Sedan kvartalsrapporten den 8 februari har Börskollen även rapporterat att DNB höjt riktkursen för New Wave till 125 kronor (115) med en upprepad köprekommendation såväl som Danske Bank som också höjde riktkursen för New Wave till 150 kronor (115), och upprepar köp.

Tips: På Börskollens sida Riktkurskollen kan du enkelt söka fram och följa alla riktksjusteringar för noterade bolag och på vår bolagssida för New Waves hittar du löpande nyheter om bolaget.

Mer hos Börskollen: Topplistan: 20 mest blankade aktierna – stor ökning i pressade gamingaktien

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ålandsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt