Sex färska köptips med stor potential – "köp och lägg i byrålådan"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Sex färska köptips med stor potential – "köp och lägg i byrålådan"

Sex

Enligt erfarna fondförvaltare finns det ett antal aktier med stark potential på den svenska aktiemarknaden, inklusive både välkända och mindre kända bolag. Bland dessa finns både cykliska bolag och företag inom teknik- och hälsovårdssektorn, lyfter Di i en intervju.

  • Fondförvaltarna Erik Paulsson och Christian Brunlid pekar ut sex aktier med stor potential.
  • Bland rekommendationerna finns både välkända bolag som Volvo och mindre kända företag som Afry och Smart Eye.
  • Förvaltarna tror på en stark framtid för bland annat digitalisering, den gröna omställningen och hälsovård.

Erik Paulsson, förvaltare på Enter Fonder, tipsar om att investera i lastbilsjätten Volvo. Trots att aktien har stigit med nästan 60 procent under det senaste året, ser Paulsson fortsatt köpläge. Han tror att företaget kommer att flytta mot en mer abonnemangsorienterad affärsmodell, vilket kan stabilisera marginalen. Dessutom tror han att Volvo kan ta marknadsandelar framöver, särskilt inom elektrifierade lastbilar, lyfter han fram i intervjun.

Intressanta framtidsområden

Paulsson tipsar också om teknikkonsulten Afry, vars aktie har återhämtat sig med 60 procent sedan den nådde ett bottenläge i oktober. Han tror att företaget, som har stor exponering mot digitalisering och den gröna omställningen, kommer att fortsätta att utvecklas starkt.

Trots svajande lönsamhet under de senaste åren, ser Paulsson fram emot en förbättrad rörelsemarginal inom några år: ”Jag tror att den förändringsresan fortsätter och i år lär man nå en ebita-marignal uppemot 8 procent. Man är inte på 10 procent än, men jag tror att man når dit om några år.”

Spelutvecklare och innovativa teknikbolag

Christian Brunlid, förvaltare på Handelsbanken Fonder, pekar ut spelutvecklaren MTG som ett attraktivt investeringsalternativ. Han tror att den mobila spelmarknaden går mot organisk tillväxt för första gången på två år.

Dessutom har MTG ett starkt fritt kassaflöde och en låg värdering, vilket gör bolaget till en attraktiv investering. ”De problem som Embracer och Stillfront har haft, med högt belånade balansräkningar, har inte MTG”, säger Christian Brunlid.

Brunlid tipsar även om Smart Eye, som utvecklar ögonstyrningsteknik för bilar. ”Köp den vid något tillfälle och lägg den i byrålådan för den kommer att bli en fantastisk aktie. Exakt när det sker vet jag inte men den har förutsättningar att bli det på sikt”, menar han.

Paulsson lyfter också Implantica, vars produkt används för att behandla sura uppstötningar och drar paralleller till framgångssagan Bonesupport: ”Vi har sett andra bolag på börsen, som Bonesupport, som har en väldigt bra produkt. Helt plötsligt tar marknaden fart, och då tar också aktien fart. Implantica kan hamna i samma läge."

Sista tipset är vård- och diagnostikföretaget Medicover, där han ser att företagets expansion i Indien kommer att leda till framgång på grund av en snabbt stigande medelklass och ett skriande behov av hälsovårdsplatser och sjukhus.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AFRY

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt