Medicover (MCOV B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Medicover aktie

🔔 Skapa bevakning

MCOV B  

Medicover är verksamma inom vård- och omsorg. Affärsverksamheten är inriktad mot servicetjänster inom hälsovård samt diagnostik. Bolaget erbjuder primär- och specialiserad vård, finansieringslösningar samt laboratorietester inom patologi. Huvudmarknaden återfinns runtom den europeiska marknaden med forskningsinstitut som dominerande kundbas. Medicover grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Medicover tillhör sektorn Hälsovård och branschen Sjukhus & Vårdhem. Bolaget har ett börsvärde på 40 171 MSEK, en omsättning på 9 286 MSEK och med ett resultat på 948 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Medicover

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Medicover (MCOV B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Medicover aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern MCOV B. Aktien har ett P/E-tal på 42.4 och P/S-tal på 3.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Medicover utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Medicover senaste utdelning är 0.7 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Medicover Avanza – se aktiekurs idag

Se Medicover senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Medicover – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Medicover.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Medicover.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Medicover

Medicover

TickerMCOV B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorHälsovård
BranschSjukhus & Vårdhem
Börsvärde40 171 MSEK
Omsättning9 286 MSEK
Vinst948 MSEK
P/E42.4
P/S3.1
Utdelning0.7 SEK
Direktavkastning0.3%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Medicover

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Medicover? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter