Sex heta köptips från förvaltarduo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Sex heta köptips från förvaltarduo

Sex

Swedbank Roburs Fredrik Stenkil och Origo Fondens Christoffer Ahnemark delade med sig av sina toppaktietips i det senaste avsnittet av Di TV:s Börsrådet. Både Stenkil och Ahnemark gav en rad spännande tips, bland annat inom hälsovård, teknik och infrastruktur.

  • Transplantationsbolaget Xvivo, den norska infrastrukturspecialisten Norva24 och mjukvarujätten Synopsys var några av Stenkils rekommendationer.
  • Ahnemark tipsade bland annat om diagnostikbolaget Medicover och kontraktstillverkaren Hanza.

Stenkils och Ahnemarks bästa aktietips

Robur-förvaltaren Fredrik Stenkil inledde med att rekommendera transplantationsbolaget Xvivo, vars värde har ökat med nästan 74 procent sedan årsskiftet. Trots en hög värdering pekar Stenkil på flera positiva faktorer för bolaget, som tillhandahåller maskiner och förbrukningsartiklar för organtransplantation.

Den vy vi har och femårscaset känns väldigt intressant och även i närtid finns en del triggers i lanseringar som bolaget ska göra."

Stenkils andra tips var Truecaller, ett företag som identifierar samtal och vars app har cirka 360 miljoner användare. Trots en svag annonsmarknad har Truecaller en stark tillväxt och en värdering på 15 gånger ebit. Stenkil tror att bolaget på sikt kan vara en attraktiv uppköpskandidat för större aktörer.

Ahnemark, å andra sidan, valde Norva24, ett norskt företag som erbjuder tjänster inom infrastrukturskötsel. Bolaget har sett stark tillväxt i en bransch med eftersatt underhåll, enligt Ahnemark.

Detta rapporterar Dagens industri om.

”Bolaget servar all infrastruktur under jorden: rör, avlopp, kloaksystem. Det som är spännande är att underhållet varit så eftersatt under många år."

Hans andra tips var Medicover, ett hälsovårds- och diagnostikföretag med stark organisk tillväxt och en lovande framtid.

”Du har ett bolag som kommer att ha väldigt stark organisk tillväxt samtidigt som du får en marginalresa och en lägre investeringstakt vilket gör att det fria kassaflödet verkligen börjar trilla in."

Stenkils sista aktietips var mjukvarubolaget Synopsys, som specialiserar sig på att designa halvledare. Bolaget har en stabil tillväxt och förväntas fortsätta att växa under de kommande åren, enligt Stenkil.

Ahnemark avslutade med att tipsa om kontraktstillverkaren Hanza, som nyligen förvärvade konkurrenten Orbit One. Ahnemark tror att Hanza kommer att kunna utnyttja Orbit Ones lediga kapacitet för att öka sin egen volym och marginaler.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hanza

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt