Sex heta köptips från förvaltarduo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sex heta köptips från förvaltarduo

Sex

Swedbank Roburs Fredrik Stenkil och Origo Fondens Christoffer Ahnemark delade med sig av sina toppaktietips i det senaste avsnittet av Di TV:s Börsrådet. Både Stenkil och Ahnemark gav en rad spännande tips, bland annat inom hälsovård, teknik och infrastruktur.

  • Transplantationsbolaget Xvivo, den norska infrastrukturspecialisten Norva24 och mjukvarujätten Synopsys var några av Stenkils rekommendationer.
  • Ahnemark tipsade bland annat om diagnostikbolaget Medicover och kontraktstillverkaren Hanza.

Stenkils och Ahnemarks bästa aktietips

Robur-förvaltaren Fredrik Stenkil inledde med att rekommendera transplantationsbolaget Xvivo, vars värde har ökat med nästan 74 procent sedan årsskiftet. Trots en hög värdering pekar Stenkil på flera positiva faktorer för bolaget, som tillhandahåller maskiner och förbrukningsartiklar för organtransplantation.

Den vy vi har och femårscaset känns väldigt intressant och även i närtid finns en del triggers i lanseringar som bolaget ska göra."

Stenkils andra tips var Truecaller, ett företag som identifierar samtal och vars app har cirka 360 miljoner användare. Trots en svag annonsmarknad har Truecaller en stark tillväxt och en värdering på 15 gånger ebit. Stenkil tror att bolaget på sikt kan vara en attraktiv uppköpskandidat för större aktörer.

Ahnemark, å andra sidan, valde Norva24, ett norskt företag som erbjuder tjänster inom infrastrukturskötsel. Bolaget har sett stark tillväxt i en bransch med eftersatt underhåll, enligt Ahnemark.

Detta rapporterar Dagens industri om.

”Bolaget servar all infrastruktur under jorden: rör, avlopp, kloaksystem. Det som är spännande är att underhållet varit så eftersatt under många år."

Hans andra tips var Medicover, ett hälsovårds- och diagnostikföretag med stark organisk tillväxt och en lovande framtid.

”Du har ett bolag som kommer att ha väldigt stark organisk tillväxt samtidigt som du får en marginalresa och en lägre investeringstakt vilket gör att det fria kassaflödet verkligen börjar trilla in."

Stenkils sista aktietips var mjukvarubolaget Synopsys, som specialiserar sig på att designa halvledare. Bolaget har en stabil tillväxt och förväntas fortsätta att växa under de kommande åren, enligt Stenkil.

Ahnemark avslutade med att tipsa om kontraktstillverkaren Hanza, som nyligen förvärvade konkurrenten Orbit One. Ahnemark tror att Hanza kommer att kunna utnyttja Orbit Ones lediga kapacitet för att öka sin egen volym och marginaler.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hanza

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.