Tidningen: Två aktier att köpa nu – men undvik dessa fyra
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningen: Två aktier att köpa nu – men undvik dessa fyra

Tidningen:

I den senaste utgåvan av Börsveckan rekommenderas köp av Europris och Scandinavian Tobacco. Tidningen avråder däremot från att investera i Tokmanni, Ogunsen, Mandatum och Betsson för tillfället. Här är en sammanfattning av de viktigaste punkterna.

  • Köpråd ges för Europris och Scandinavian Tobacco.
  • Avvakta-råd för Tokmanni, Ogunsen, Mandatum och Betsson.
  • Bemanningsmarknaden visar tecken på nedgång.

Europris tar över ÖoB

De svenska lågpriskedjorna har på senare tid tagits över av nordiska konkurrenter. Först köpte finska Tokmanni upp Dollarstore och nu har norska Europris förvärvat ÖoB, Överskottsbolaget. Börsveckan anser att Europris värdering är attraktiv och rekommenderar köp.

Utmaningar för Tokmanni och Ogunsen

Tokmannis förvärv av Dollarstore har inte gått som planerat. Kostnaderna har ökat och tillväxten ligger efter konkurrenterna. Börsveckan anser därmed att värderingen är rimlig och rekommenderar att avvakta.

Bemanningsmarknaden har visat en tilltagande nedgång under 2023, vilket också påverkar Ogunsen negativt. Utsikterna för företaget är svaga och Börsveckan står fast vid sitt råd att avvakta.

Positiva signaler från Scandinavian Tobacco

Försäljningen för det danska cigarrbolaget Scandinavian Tobacco, STG, ser stabil ut trots att lönsamheten minskade i första kvartalet. Företagsledningen tror att detta är ett övergående problem och att marginalerna kommer att öka igen under andra kvartalet. Börsveckan behåller sitt köpråd och ökar sitt innehav i Utdelningsportföljen.

Vi på Börskollen noterar också att Mandatums aktie, efter en period av positiv utveckling, nu visar tecken på stagnation. Resultatutvecklingen dämpas och tidningen rekommenderar att avvakta.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Betsson – ett osäkert kort

Bettingbolaget Betsson har levererat starka siffror, men tidningen påpekar att man måste vara villig att ta risker i den turkiska marknaden för att aktien ska vara attraktiv. Börsveckan anser att Betsson är ett komplicerat fall och rekommenderar att avvakta för tillfället.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Europris

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt