Topplistan: Aktierna som nätmäklarens kvinnliga kunder satsar på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Topplistan: Aktierna som nätmäklarens kvinnliga kunder satsar på

Topplistan:

Trots turbulensen på Stockholmsbörsen under januari, har kvinnliga kunder hos Nordnet Sverige prioriterat att investera i högutdelande bolag. Detta beteende kan ses som en reaktion på rapportperioden i slutet av januari, då fokus flyttades från makroekonomiska faktorer och istället riktades mot utdelningsaktier från stora företag som Volvo och storbanker. Detta skriver Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, om.

  • Stockholmsbörsen visade tecken på instabilitet i januari, vilket ledde till att kvinnliga kunder hos Nordnet Sverige satsade på högutdelande bolag.
  • Rapportperiodens slut i januari innebar en paus från börsens makrofokus och ledde istället till en ökad uppmärksamhet på utdelningsaktier från stora företag.
  • Både Volvo och storbanker som Handelsbanken och Swedbank har haft höga utdelningar, vilket lockat kvinnliga investerare hos Nordnet.
Mest nettoköpta Mest nettosålda
Investor Clas Ohlson
Volvo SAS
Nibe Hexagon
Saab Walt Disney
SSAB Byggfakta

Källa: Nordnet

Rekordutdelningar lockar

Volvo har nyligen annonserat att de kommer att dela ut hela 37 miljarder kronor, vilket är en rekordstor utdelning från ett svenskt företag. Denna utdelning har fått mycket uppmärksamhet och analytiker förutser att Volvo kommer att dela ut ännu mer nästa år. Kvinnliga kunder hos Nordnet har visat stort intresse för att vara med på denna "utdelningsresa".

Detta rapporterar Nordnetbloggen om.

Även storbanker som Handelsbanken och Swedbank har lockat till sig kvinnliga investerare hos Nordnet genom sina höga utdelningar. Utbetalningarna för 2023 har varit exceptionellt starka, vilket har bidragit till att öka intresset för att investera i dessa bolag.

Läs även: Så lyckas du med ditt pensionssparande – mest populära aktierna och fonderna

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggfakta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.