Nyhet

ABG

ABG Sundal Collier höjer riktkurserna inom den norska oljebranschen

ABG Sundal Collier höjer riktkurserna för flera norska oljebolag, oljeservicebolag och seismikföretag i spåren av de högre oljepriserna. Det rapporterar E24.

Bland annat justeras riktkursen för statliga Equinor upp till 350 norska kronor från 280 kronor. Behåll upprepas.

Andra oljebolag som får höjda riktkurser inkluderar DNO på 18 kronor (tidigare 16) med upprepat köp, och Aker BP där ny riktkurs är 400 kronor (320), med också upprepat köp.

Även Vår Energi, BW Energy och Okea får högre riktkurser. ABG har köp på Vår Energi och Okea, och behåll på BW Energy.

Inom oljeservice höjs riktkurserna för bland annat Aker Solutions till 39 kronor (33), Subsea 7 till 110 kronor (95) och Aker till 1 025 kronor (875). ABG upprepar köp på samtliga tre bolagen.

Oljepriserna har sedan årsskiftet ökat med 30 procent, vilket gjort oljetunga Oslobörsen till en av världens bäst presterande börser under 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt