Aker (NO) (AKER) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Aker (NO) aktie

AKER  

Aker är en industrikoncern. Koncernen bedrivs utifrån flertalet dotterbolag med vardera affärsinriktning inom den industriella sektorn. Affärsidén är att vidareutveckla, förvalta och aktivt driva innehaven för att skapa långsiktigt aktieägarvärde. Majoriteten av innehaven består av bolag verksamma inom olje- och gasindustrin samt offshore. Aker har en företagshistoria som ursprungligen sträcker sig till 1841. Sedan dess har bolaget genomgått ett flertal struktureringar. Huvudkontoret ligger i Lysaker.

Aker (NO) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Investmentbolag. Bolaget har ett börsvärde på 48 729 MNOK, en omsättning på 48 756 MNOK och med ett resultat på -4 179 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Aker (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Aker (NO) (AKER) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Aker (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern AKER. Aktien har ett P/E-tal på -11.7 och P/S-tal på 1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Aker (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Aker (NO) senaste utdelning är 23.5 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Aker (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Aker (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Aker (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Aker (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Aker (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Aker (NO)

Aker (NO)

TickerAKER
ListaOBX
LandNorge
SektorFinans & Fastighet
BranschInvestmentbolag
Börsvärde48 729 MNOK
Omsättning48 756 MNOK
Vinst-4 179 MNOK
P/E-11.7
P/S1
Utdelning23.5 NOK
Direktavkastning3.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Aker (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Aker (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter