Aktiespararen ger köpråd för Astra Zeneca, Lundin Gold, Bravida och Nobia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararen ger köpråd för Astra Zeneca, Lundin Gold, Bravida och Nobia

Aktiespararen

Aktiespararen ger köpråd för Astra Zeneca, Lundin Gold, Bravida och Nobia i den senaste utgåvan av tidningen.

Alltmer lönsam snabbt tillväxt i en defensiv, icke-konjunkturkänslig sektor förklarar läkemedelsbolaget Astra Zenecas kursrusning i år med över 30 procent. Med en rörelsemarginal som närmar sig målet på medellång sikt om 35 procent blir vinsttillväxten hög. P/e-talet på 20 för i år, 18 på prognos för 2023 och än lägre framgent lockar. Viss osäkerhet finns men Aktiespararen lutar ändå mot att aktien bör röra sig uppåt i takt med vinsttillväxten. Det pekar på en köpvärd uppsida om 15 till 20 procent på ett års sikt.

Gruvindustribolaget Lundin Gold får köpråd med riktkurs 90 kronor. Aktiespararen skriver att det är rätt att sitta på en guldklimp i god form vars värde rör sig med guldpriset som över tid borde ticka uppåt och därtill inkassera en direktavkastning på närmare 6 procent. P/e-talet på 9 räknat på prognos för 2023 är lågt. Rensat för finanskostnader, dit vi är på väg, är p/e-talet 7.

Installationsbolaget Bravida köpstämplas med motiveringen "vi gillar bolagsledningen, den starka kassagenereringen, den robusta balansräkningen och förutsättningarna för att åter kunna växa på ett stabilt och lönsamt sätt. Aktien känns förhållandevis attraktivt värderad med ett p/e-tal på 14,5 gånger 2023 års förväntade vinst och en skuldjusterad ev/ebit-multipel på knappa 12 gånger rörelseresultatet, något som sänker risken i caset något. Rekommendationen blir köp och riktkursen sätts till 120 kronor på tolv månaders sikt", skriver tidningen.

Köksbolaget Nobia var köpvärd redan för tre år sedan då allt tänkbart elände prisats in. Nu är aktien 40 procent billigare, ger en direktavkastning i toppklass, har en pigg ny ledning och ett intressant investeringsprogram på gång. Det gör att det inte bör finnas mycket nedsida kvar. Aktiespararen rekommenderar köp upp till minst 36 kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt