Börsveckan ger köpråd för Ambea, Dedicare, SBB och Neobo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Börsveckan ger köpråd för Ambea, Dedicare, SBB och Neobo

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Ambea, Dedicare, SBB och Neobo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Boule Diagnostics, G5 Entertainment, Sintercast, Gränges och Synsam.

Vård- och omsorgsbolaget Ambea har det tufft, i likhet med hela sektorn. Aktien handlas med en rejält rabatt mot börsen. "Den politiska risken är svår att kvantifiera men vi lutar åt att dagens värdering börjar bli tilltalande och sätter köp på tolv månaders sikt", skriver Börsveckan.

Bemanningsbolaget Dedicare lämnade ett starkt bokslut. Värderingen är attraktiv och direktavkastningen god, bedömer tidningen som behåller sitt köpråd för aktien.

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics har underpresterat index sedan covidpandemin bröt ut. Värderingen är visserligen låg, men bolagets bevisbörda är stort, anser Börsveckan som stannar vid rådet avvakta.

Mobilspelsbolaget G5 Entertainment är ett av börsens billigaste bolag. Omsättningen är dock lägre än för fem år sedan och konkurrensen i branschen hård. Tidningen väljer att avvakta.

Förbränningsmotorns framtid är en ödesfrågan för gjutteknikbolaget Sintercast. Börsveckan ger rådet avvakta.

Aluminiumbolaget Gränges värdering lockar inte att köpa i ett läge när konjunkturutsikterna försämras och aktien är rättvist värderad, anser tidningen som väljer att avvakta.

Fastighetsbolaget SBB jobbar med hela verktygslådan, däribland höjd utdelning och en potentiell avknoppning av Sveafastigheter. Börsveckan bedömer att värderingen är attraktiv och behåller sitt köpråd.

Optikkedjan Synsams bokslut var blandat. "Vi sänker till avvakta och bevakar utvecklingen från sidlinjen tills vidare", skriver tidningen.

Hyresbostäder är inte i ropet nu och SBB:s avknoppning Neobo har en krisvärdering sett till redovisad substans. "Även konservativt räknat går det att se en väsentligt uppsida i aktien", skriver Börsveckan och köpstämplar aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ambea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt