Börsveckan ger köpråd för Arise och Karnov, säljråd för Emilshus
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Arise och Karnov, säljråd för Emilshus

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Arise och Karnov i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Eolus Vind, FM Mattsson Mora, H&M och Sensys Gatso samt lämnar säljråd för Emilshus.

Höga elpriser gynnar vindkraftsbolagen och därtill är bolagen flitiga i sin projektutveckling. Arise räknar med nya vindkraftstillgångar under 2023-2024, vilket bäddar för vinstlyft. Värderingen är attraktiv bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Branschkollegan Eolus Vind kom med en solid halvårsrapport tack vare en lyckad försäljning av vindkraftsprojektet Stor-Skälsjön i Medelpad. Det blåser medvind för aktien som gått starkt det senaste halvåret. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Informationsbolaget Karnov aviserade under fjolåret planer på förvärv i Frankrike, Spanien och Portugal. "Går affärerna i lås ser vi en attraktiv värdering framför oss", skriver Börsveckan och ger köpråd.

FM Mattsson Mora har precis som andra bygg- och konsumentinriktade bolag gått svagt på börsen i år. Det är befogad givet konjunkturutsikter, bedömer tidningen som inte ser något uppenbart köpläge. Rådet blir att avvakta.

Fastighetsbolaget Emilshus värderas till en substanspremie och en hög multipel mot kassaflödet samtidigt som det föreligger en konjunkturrisk och bolaget finansierar tillväxten med dyra lån. Börsveckan ger säljråd för stamaktien och anser att preferensaktien inte heller lockar.

Klädbolaget H&M:s försäljning i tredje kvartalet nådde inte förväntningarna och aktien har det motigt. Värderingen är låg men det saknas positiva triggers under det kommande halvåret, anser tidningen som sänker sitt råd till avvakta.

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys Gatso möter en stadigt ökad efterfrågan och aktien har klarat sig bra i årets börsnedgång. Börsveckan ger rådet avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arise Windpower

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt