Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Bulten, Catella och Candles Scandinavia

Börsveckan rekommenderar köp av Bulten, Catella och Candles Scandinavia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Opter, Calmark och Bubbleroom.

Fästelementbolaget Bulten har inte rosat marknaden på senare tid och handlas till en värdering som indikerar att bolaget möter tuffa tider. "Vi gillar kombinationen låg värdering på låga förväntningar och ser ett bra köpläge", skriver Börsveckan.

Finanshuset Catella har renodlat verksamheten och förstärkt balansräkningen. "Vi ser ett starkt år framöver oss och värderingen lämnar god uppsida", skriver tidningen och ger köpråd.

Mjukvarubolaget Opter noterades på First North i november. Bolaget erbjuder transportplaneringssystem med en hög andel återkommande intäkter. Börsveckan bedömer att värderingen är rimlig och väljer att avvakta i dagsläget.

Medicinteknikbolaget Calmark vill förenkla och förbättra vården för nyfödda. Det är en behjärtansvärd ambition, men det kommer ta tid tills eventuella vinster kommer, skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Doftljustillverkaren Candles Scandinavia växer starkt och möter ljusa framtidsutsikter. Ökade investeringar tynger marginalen nu men borde ge bra resultat över tid, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

E-handelsbolaget Bubbleroom noterades på First North i november i fjol. Med en liten nisch är tillväxten ett frågetecken. Samarbetet med Zalando skapar dock fina möjligheter. Det är upp till bevis för Bubbleroom som är långt från sina ambitiösa mål, skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt