Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Epiroc, Byggmax, Fagerhult och C-Rad

Börsveckan rekommenderar köp av Epiroc, Byggmax, Fagerhult och C-Rad i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för VBG, OX2, Builddata, Dometic och Devyser.

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epirocs aktie har backat efter förra veckans bokslut. "Operativt ser det mesta bra ut och vi ser detta som en tillfällig svacka kursmässigt", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Industribolaget VBG har levererat en stabil lönsamhet. Framåtblickande står förvärv högt upp på dagordningen och aktien värderas lågt. Vinsttillväxten väntas dock bli klen de närmaste åren och tidningen väljer att avvakta.

Vindkraftsbolaget OX2 är störst i Europa på landbaserad vindkraft och växer inom havsbaserad vindkraft. Efterfrågan är stark och kostnaderna sjunker, men det finns också risker, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Mjukvarubolaget Builddata försöker digitalisera byggbranschen och har bra fart i affärerna nu. Bokslutet var ett steg i rätt riktning men aktiens värdering är också därefter. Tidningen ger rådet avvakta.

Bygghandlarkedjan Byggmax bokslut var något sämre än förväntningarna där tuffa jämförelsetal sänkte den organiska tillväxten. Framåt sommaren ser förutsättningarna goda ut för tillväxt igen, bedömer Börsveckan och upprepar sitt köpråd.

Fritidsproduktsbolaget Dometic avslutade 2021 på ett ganska svagt sätt och värderingen är inte tillräckligt låg för att locka tidningen som ger rådet avvakta.

Diagnostikbolaget Devyser noterades på First North i december i fjol. Bolaget har en hög tillväxt och stark balansräkning, men värderingen lämnar inte jättestora utrymmen för bakslag, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Belysningsbolaget Fagerhult har haft en motig utveckling de senaste åren, men nu kan en vändning vara på gång. "Vi bedömer att chanserna är goda och sätter köp i Fagerhult", skriver tidningen.

Medicinteknikbolaget C-Rad lämnade ett starkt bokslut. "Vi sätter ett lite mer spekulativt köp och ser goda framtidsutsikter för bolaget framför oss", skriver Börsveckan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt