Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Epiroc, Byggmax, Fagerhult och C-Rad

Börsveckan rekommenderar köp av Epiroc, Byggmax, Fagerhult och C-Rad i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för VBG, OX2, Builddata, Dometic och Devyser.

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epirocs aktie har backat efter förra veckans bokslut. "Operativt ser det mesta bra ut och vi ser detta som en tillfällig svacka kursmässigt", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Industribolaget VBG har levererat en stabil lönsamhet. Framåtblickande står förvärv högt upp på dagordningen och aktien värderas lågt. Vinsttillväxten väntas dock bli klen de närmaste åren och tidningen väljer att avvakta.

Vindkraftsbolaget OX2 är störst i Europa på landbaserad vindkraft och växer inom havsbaserad vindkraft. Efterfrågan är stark och kostnaderna sjunker, men det finns också risker, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Mjukvarubolaget Builddata försöker digitalisera byggbranschen och har bra fart i affärerna nu. Bokslutet var ett steg i rätt riktning men aktiens värdering är också därefter. Tidningen ger rådet avvakta.

Bygghandlarkedjan Byggmax bokslut var något sämre än förväntningarna där tuffa jämförelsetal sänkte den organiska tillväxten. Framåt sommaren ser förutsättningarna goda ut för tillväxt igen, bedömer Börsveckan och upprepar sitt köpråd.

Fritidsproduktsbolaget Dometic avslutade 2021 på ett ganska svagt sätt och värderingen är inte tillräckligt låg för att locka tidningen som ger rådet avvakta.

Diagnostikbolaget Devyser noterades på First North i december i fjol. Bolaget har en hög tillväxt och stark balansräkning, men värderingen lämnar inte jättestora utrymmen för bakslag, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Belysningsbolaget Fagerhult har haft en motig utveckling de senaste åren, men nu kan en vändning vara på gång. "Vi bedömer att chanserna är goda och sätter köp i Fagerhult", skriver tidningen.

Medicinteknikbolaget C-Rad lämnade ett starkt bokslut. "Vi sätter ett lite mer spekulativt köp och ser goda framtidsutsikter för bolaget framför oss", skriver Börsveckan.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BuildData

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt