Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Eurocon, Gotlandsbolaget och Kindred, säljråd för Synthetic MR

Börsveckan ger köpråd för Eurocon, Gotlandsbolaget och Kindred i den senaste utgåvan.
Tidningen lämnar rådet avvakta för Saab, VNV Global, NCAB och Concordia samt ger säljråd för Synthetic MR.

Teknikkonsulten Eurocon har i likhet med många andra konsultbolag haft ett bra år 2022. Bolaget har en tyngdpunkt på skogsbranschen med en stabil kundbas. Värderingen är lockande, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Försvarsbolaget Saabs aktie har stigit rejält sedan Börsveckans köpråd för knappt ett år sedan. Tidningen bedömer att det är läge att ta hem vinsten och sänker sitt råd till avvakta.

Medicinteknikbolaget Synthetic MR har god tillväxt, men lönsamheten står still och aktien handlas till höga multiplar. Börsveckan ger säljråd, trots att aktien tappat 45 procent det senaste året.

Investmentbolaget VNV Global handlas till en stor substansrabatt, men samtidigt är bolaget inriktat på investeringar i teknikbolag som går med förlust. Tidningen väljer att avvakta.

Mönsterkortbolaget NCAB Group levererade en kanonrapport i november och tillväxtutsikterna är ljusa, men värderingen är därefter. "Allt sammantaget är NCAB ett fint bolag men aktien är rättvist värderad", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Tankrederiet Concordia Maritime har en hög skuldsättning och möter nu en tuffare konjunktur.
Osäkerheten är stor och tidningen väljer att avvakta.

Rederiet Gotlandsbolaget började handlas på First North i december. Bolaget har något av en monopolställning och det kan finnas dolda tillgångar i balansräkningen, varför Börsveckan bedömer att aktien kan vara värd ett chansköp.

Bettingbolaget Kindred vinstvarnade den 13 januari inför bokslutet för 2022. "Kindred förblir vårt förstahandsval bland speloperatörerna", skriver tidningen som har köpråd med riktkursen 110 kronor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Concordia Maritime

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt