Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för H&M, Academedia, BHG och Cloetta, säljråd för Hemnet

Börsveckan rekommenderar köp av H&M, Academedia, BHG och Cloetta i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Readly och Platzer samt lämnar säljråd för Hemnet.

Klädbolaget H&M lämnade ett starkt bokslut och bolaget har ett ambitiöst tillväxtmål att fördubbla försäljningen till senast 2030. Värderingen är relativt låg, bedömer Börsveckan som efter en tid med avvakta i aktien höjer till köpråd.

Bostadsplattformen Hemnet är högt värderad. "Vi ser sammantaget större risker än möjligheter här och rekommenderar sälj", skriver tidningen.

Utbildningsbolaget Academedia erbjuder en attraktiv riskjusterad investering, trots den politiska risken. Börsveckan ser ett klassiskt läge där det lönar sig att ta risk och ger köpråd för aktien.

E-handelsbolaget BHG är fortsatt attraktivt värderad, anser tidningen som behåller sitt köpråd för aktien.

Bättre tider stundar för godisbolaget Cloetta där marginalerna kommer lyfta. Aktien är ett bra defensivt val, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Digitala mediebolaget Readlys affärsmodell sviktar och bolaget gör fortsatt stora förluster. Tidningen väljer att fortsätta avvakta med aktien.

Fastighetsbolaget Platzer lämnade ett stabilt bokslut och vd P-G Persson är positiv om framtidsutsikterna. Börsveckan lockas dock inte av aktien och väljer att avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt