Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Loomis, Novo Nordisk, Rejlers och Nordisk Bergteknik

Börsveckan ger köpråd för Loomis, Novo Nordisk, Rejlers och Nordisk Bergteknik i den senaste utgåvan. Tidningen ger ett positivt utlåtande om Calliditas samt lämnar rådet avvakta för Drillcon.

De svenska institutionerna ratar Loomis samtidigt som verksamheten utvecklas starkt till en låg värdering. Kontantdöden låter vänta på sig, bedömer Börsveckan och ger köpråd för aktien.

Danska diabetesjätten Novo Nordisk värdering är hög i absoluta tal, men attraktivt givet den långsiktiga höga tillväxtpotentialen. Tidningen köpstämplar aktien på tolv månaders sikt.

Teknikkonsulten Rejlers har fått ordning på lönsamheten och växer både organiskt och genom förvärv. Aktiens värdering lockar alltjämt, anser Börsveckan som behåller sitt köpråd.

Det lilla borrtjänstbolaget Drillcon levererade ett stabilt bokslut men osäkerheten på tillväxtfronten är hög nu när konjunkturen viker. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Nordisk Bergteknik lämnade ett starkt bokslut och aktien har fått en fin start hittills i år. "Risker saknas inte men vi tror att bolaget kan klara sig väl i en svagare konjunktur", skriver tidningen och ger köpråd.

Positiva studiedata från Calliditas inger förtroende. Bolaget har två preparat i kommersiell fas, en bra pipeline och flera triggers på horisonten. "Med bra potential och låg risk framstår aktien som ett av de bättre valen i forskningssektorn", skriver Börsveckan utan att ge ett tydligt råd för aktien.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt