Börsveckan ger köpråd för Nordic Paper, Arctic Paper och Stora Enso, säljråd för CTEK
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Nordic Paper, Arctic Paper och Stora Enso, säljråd för CTEK

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Nordic Paper, Arctic Paper och Stora Enso i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Billerud Korsnäs, Enad Global 7 och Atlas Copco samt lämnar säljråd för CTEK.

Specialpappersbolaget Nordic Paper levererade ett kanonresultat i andra kvartalet. Det finns orosmoln, däribland höga elpriser. "Vi lockas ändå av låg värdering och hög direktavkastning", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Förpackningsbolaget Billerud Korsnäs har stärkt sin ställning i USA med förvärvet av Verso. Balansräkningen är trots förvärvet i gott skick med plats för ytterligare expansion. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen som väljer att avvakta.

Pappersbolagen, inklusive Arctic Paper, har lyft lönsamheten rejält med stigande priser. Skenande elpriser och inflation är ett riskmoment. Egen energiproduktion ger bolaget en fördel. "Aktien lämnar sig endast för den riskvillige, men vi säger köp", skriver Börsveckan.

Skogsindustribolaget Stora Ensos aktie har fått stöd av lägre skuldsättning, betydande skogstillgångar och ett starkt rörelseresultat. Värderingen är attraktiv och tidningen bedömer sammantaget att aktien är köpvärd.

Spelutvecklingsbolaget Enad Global 7 är en tråkig historia med ett rejält kursras i ryggen, efter besvikelser, vd-byte och svag operativ utveckling. Börsveckan har svårt att lockas av det röriga företagsbygget och ger rådet avvakta.

Verkstadsstjärnan Atlas Copco levererade en urstark rapport för det andra kvartalet. Ledningens utsikter för efterfrågan pekar nedåt i närtid och värderingen lämnar inga större säkerhetsmarginaler. Tidningen väljer därför att avvakta med aktien.

Batteriladdningsbolaget CTEK:s lönsamhet har packat ihop samtidigt som den tidigare huvudägaren Altor har sålt hela sitt innehav. "Hög värdering och hög skuldsättning avskräcker", skriver Börsveckan och sänker sitt råd till sälj. Tidningen gav rådet teckna vid börsnoteringen hösten 2021.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arctic Paper

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt