Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Nordic Paper, Arctic Paper och Stora Enso, säljråd för CTEK

Börsveckan rekommenderar köp av Nordic Paper, Arctic Paper och Stora Enso i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Billerud Korsnäs, Enad Global 7 och Atlas Copco samt lämnar säljråd för CTEK.

Specialpappersbolaget Nordic Paper levererade ett kanonresultat i andra kvartalet. Det finns orosmoln, däribland höga elpriser. "Vi lockas ändå av låg värdering och hög direktavkastning", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Förpackningsbolaget Billerud Korsnäs har stärkt sin ställning i USA med förvärvet av Verso. Balansräkningen är trots förvärvet i gott skick med plats för ytterligare expansion. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen som väljer att avvakta.

Pappersbolagen, inklusive Arctic Paper, har lyft lönsamheten rejält med stigande priser. Skenande elpriser och inflation är ett riskmoment. Egen energiproduktion ger bolaget en fördel. "Aktien lämnar sig endast för den riskvillige, men vi säger köp", skriver Börsveckan.

Skogsindustribolaget Stora Ensos aktie har fått stöd av lägre skuldsättning, betydande skogstillgångar och ett starkt rörelseresultat. Värderingen är attraktiv och tidningen bedömer sammantaget att aktien är köpvärd.

Spelutvecklingsbolaget Enad Global 7 är en tråkig historia med ett rejält kursras i ryggen, efter besvikelser, vd-byte och svag operativ utveckling. Börsveckan har svårt att lockas av det röriga företagsbygget och ger rådet avvakta.

Verkstadsstjärnan Atlas Copco levererade en urstark rapport för det andra kvartalet. Ledningens utsikter för efterfrågan pekar nedåt i närtid och värderingen lämnar inga större säkerhetsmarginaler. Tidningen väljer därför att avvakta med aktien.

Batteriladdningsbolaget CTEK:s lönsamhet har packat ihop samtidigt som den tidigare huvudägaren Altor har sålt hela sitt innehav. "Hög värdering och hög skuldsättning avskräcker", skriver Börsveckan och sänker sitt råd till sälj. Tidningen gav rådet teckna vid börsnoteringen hösten 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt