Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Sandvik, Alfa Laval, Dedicare och SBB, säljråd för Midsona

Börsveckan ger köpråd för Sandvik, Alfa Laval, Dedicare och SBB i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Lyko samt ger säljråd för Midsona.

Verkstadsbolaget Sandvik är efter avknoppningen av råcykliska Alleima nu en mer stabil vinstmaskin som kan klara en annalkande lågkonjunktur på på ett bra sätt. "Vi behåller köprådet i Sandvik", skriver Börsveckan i sin slutsats.

Sagax, inriktat på logistik- och industrifastigheter, har en relativt låg belåningsgrad och starka kassaflöden. Delårsrapporten bekräftade denna bild, men prislappen är hög, skriver tidningen utan att ge ett tydligt råd för aktien.

Industribolaget Alfa Lavals rapport fick ett surt mottagande på börsen som tog fasta på en svag marginalutveckling. Tillväxten var det inget fel på och historiskt har lönsamheten klarat sämre tider väl. Börsveckan behåller sitt köpråd som sattes i somras.

Vårdbemanningsbolaget Dedicare har varit duktig på att hitta nya tillväxtsegment. Nu breddar man sig mot nya marknader genom förvärvet av brittiska Templars Medical. Aktien är billig, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd.

Konsumenthälsovårdsbolaget Midsona tyngs av den höga inflationen och bolaget tvingas nu till en nyemission för att minska skuldsättningen. Börsveckan anser att man fortsatt ska hålla sig borta från aktien och ger säljråd.

E-handelsbolaget Lyko imponerade med en stark rapport för det tredje kvartalet, när många branschkollegor kämpar i motvind. Värderingen är dock alltför hög för att motivera ett köpråd, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget SBB:s ledning gör sitt yttersta för att minska risken i balansräkningen och fokusera ännu hårdare på samhällsfastigheter genom en avknoppning av bostadsfastigheter. Börsveckan ser aktien som fortsatt köpvärd efter delårsrapporten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt