Börsveckan ger köpråd för Sandvik, Alfa Laval, Dedicare och SBB, säljråd för Midsona
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Sandvik, Alfa Laval, Dedicare och SBB, säljråd för Midsona

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Sandvik, Alfa Laval, Dedicare och SBB i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Lyko samt ger säljråd för Midsona.

Verkstadsbolaget Sandvik är efter avknoppningen av råcykliska Alleima nu en mer stabil vinstmaskin som kan klara en annalkande lågkonjunktur på på ett bra sätt. "Vi behåller köprådet i Sandvik", skriver Börsveckan i sin slutsats.

Sagax, inriktat på logistik- och industrifastigheter, har en relativt låg belåningsgrad och starka kassaflöden. Delårsrapporten bekräftade denna bild, men prislappen är hög, skriver tidningen utan att ge ett tydligt råd för aktien.

Industribolaget Alfa Lavals rapport fick ett surt mottagande på börsen som tog fasta på en svag marginalutveckling. Tillväxten var det inget fel på och historiskt har lönsamheten klarat sämre tider väl. Börsveckan behåller sitt köpråd som sattes i somras.

Vårdbemanningsbolaget Dedicare har varit duktig på att hitta nya tillväxtsegment. Nu breddar man sig mot nya marknader genom förvärvet av brittiska Templars Medical. Aktien är billig, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd.

Konsumenthälsovårdsbolaget Midsona tyngs av den höga inflationen och bolaget tvingas nu till en nyemission för att minska skuldsättningen. Börsveckan anser att man fortsatt ska hålla sig borta från aktien och ger säljråd.

E-handelsbolaget Lyko imponerade med en stark rapport för det tredje kvartalet, när många branschkollegor kämpar i motvind. Värderingen är dock alltför hög för att motivera ett köpråd, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget SBB:s ledning gör sitt yttersta för att minska risken i balansräkningen och fokusera ännu hårdare på samhällsfastigheter genom en avknoppning av bostadsfastigheter. Börsveckan ser aktien som fortsatt köpvärd efter delårsrapporten.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alfa Laval

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.