Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Truecaller, Lammhults och H&M

Börsveckan ger köpråd för Truecaller, Lammhults och H&M i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Boliden, Rottneros, Scandic Hotels och IAR Systems.

Kommunikationsappen Truecaller är ett genuint tillväxtbolag där värderingen faller snabbt tack vare den höga tillväxten och fina skalbarheten. "Vi räknar med att vinsten kan dubblas fram till 2024 och anser att en riktkurs kring 80-85 kronor är rimlig på ett års sikt. Köp", skriver Börsveckan.

Möbel- och inredningsbolaget Lammhults Design Group är ingen snabbväxare, men stabilt och lågt värderat med hög utdelning. "Vi gillar Lammhults som bolag och värderingen lockar till köp", skriver tidningen.

Gruvbolaget Boliden tjänar bra med pengar på höga metallpriser, men värderingen har stigit. Börsveckan väljer att ta hem en fin vinst från köprådet för drygt ett år sedan och sänker rådet till avvakta.

Stjärnorna står nu rätt för massaproducenten Rottneros men historiken visar att det snabbt kan vända ned igen. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Hotelloperatören Scandic Hotels utsikter för affärsresenärerna är osäkra efter pandemin. Bolagets skuldsättning är också hög. Börsveckan lockas inte av att köpa aktien.

Klädbolaget H&M har tyngts av pandemin, därefter av Kina och nu Ryssland. Tidningen bedömer att mycket negativt nu är inprisat och ser ett ypperligt köptillfälle för den långsiktige.

Teknikbolaget IAR Systems tar nya tag efter ett svagt fjolår. Värderingen är lite för hög för ett bolag med tydliga tillväxtproblem, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt