Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Volvo, Autoliv, Arjo och Getinge, säljråd för Bubbleroom och Nelly

Börsveckan rekommenderar köp av Volvo, Autoliv, Arjo och Getinge i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för TF Bank samt lämnar säljråd för Bubbleroom och Nelly.

Lastbils- och busstillverkaren Volvo har i likhet med andra verkstadsbolag handlats ned på börsen i år. Börsveckan anser ett värderingen med ett p/e-tal kring 8-9 är alltför låg och upprepar sitt köpråd som sattes för prick ett år sedan.

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv har det motigt med stigande kostnader och sämre konjunktutsikter. "Vi gillar fortsatt Autoliv på sikt, även om Q2 blir svagt och konjunkturrisken är påtaglig och vi upprepar köprådet", skriver tidningen.

Nischbanken TF Bank fortsätter att prestera bra i en turbulent miljö, men värderingen har också kommit upp till rättvisare nivåer. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Arjo väntas möta en stabilt ökad efterfrågan på bolagets produkter och efter kursnedgången ser tidningen ett köpläge i aktien nu.

E-handelsbolaget Bubblerooms samarbete med Zalando kan vara en viktig pusselbit för att vända resultatet till vinst. "Aktien är helt enkelt för dyr och vi råder till att sälja", skriver Börsveckan.

E-handelsbolaget Nelly Groups lönsamhet är skral och allt hänger nu på tillväxten. Tidningen väljer att upprepar sitt köpråd från i höstas, trots en rejäl kursnedgång sedan dess.

Medicinteknikbolaget Getinge gynnades av covidpandemin. När pandemin klingar av mattas tillväxttakten av betänkligt. Ledningen tror dock på vändning. "Vi ser en bättre risk/reward i Getinge nu och lyfter till köp", skriver Börsveckan.

Tidningen skriver även kommentarer på Svedbergs och Europris. Slutsatsen är att Svedbergs imponerar, men samtidigt har Stena ett pågående budpliktsbud. Europris lämnade en stark rapport, aktien är billigt och köprådet kvarstår.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arjo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.