Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Volvo, Autoliv, Arjo och Getinge, säljråd för Bubbleroom och Nelly (R)

(Rättelse: förtydligar att det är säljråd för Nelly i tredje sista stycket)

Börsveckan rekommenderar köp av Volvo, Autoliv, Arjo och Getinge i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för TF Bank samt lämnar säljråd för Bubbleroom och Nelly.

Lastbils- och busstillverkaren Volvo har i likhet med andra verkstadsbolag handlats ned på börsen i år. Börsveckan anser ett värderingen med ett p/e-tal kring 8-9 är alltför låg och upprepar sitt köpråd som sattes för prick ett år sedan.

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv har det motigt med stigande kostnader och sämre konjunktutsikter. "Vi gillar fortsatt Autoliv på sikt, även om Q2 blir svagt och konjunkturrisken är påtaglig och vi upprepar köprådet", skriver tidningen.

Nischbanken TF Bank fortsätter att prestera bra i en turbulent miljö, men värderingen har också kommit upp till rättvisare nivåer. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Arjo väntas möta en stabilt ökad efterfrågan på bolagets produkter och efter kursnedgången ser tidningen ett köpläge i aktien nu.

E-handelsbolaget Bubblerooms samarbete med Zalando kan vara en viktig pusselbit för att vända resultatet till vinst. "Aktien är helt enkelt för dyr och vi råder till att sälja", skriver Börsveckan.

E-handelsbolaget Nelly Groups lönsamhet är skral och allt hänger nu på tillväxten. Tidningen väljer att upprepa sitt säljråd från i höstas, trots en rejäl kursnedgång sedan dess.

Medicinteknikbolaget Getinge gynnades av covidpandemin. När pandemin klingar av mattas tillväxttakten av betänkligt. Ledningen tror dock på vändning. "Vi ser en bättre risk/reward i Getinge nu och lyfter till köp", skriver Börsveckan.

Tidningen skriver även kommentarer på Svedbergs och Europris. Slutsatsen är att Svedbergs imponerar, men samtidigt har Stena ett pågående budpliktsbud. Europris lämnade en stark rapport, aktien är billigt och köprådet kvarstår.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt