Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Atrium Ljungberg, Dedicare och Concejo

Börsveckan rekommenderar köp av Atrium Ljungberg, Dedicare och Concejo i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nyfosa, Platzer och Linc. Vidare kommenteras Stenhus uppköpsbud på Randviken.

Atrium Ljungberg har tagit stryk på börsen precis som många andra fastighetsbolag, men faktum är att balansräkningen är i gott skick och frågan är om inte aktien fallit för mycket, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Nyfosa har gasat på rejält det senaste året, bland annat i Finland, vilket har givit god utväxling. Resultatet kan dock pressas den närmaste tiden, med en hög andel korta och rörliga lån med kort kapitalbindningstid. Tidningen väljer att avvakta med aktien på tolv månaders sikt.

Platzer har en rad intressanta projekt som kan skapa betydande värden i Göteborgsregionen. Samtidigt är värderingen ganska hög och kontorsvakanser samt räntebindningen talar mot aktien. "Sammantaget sticker inte värderingen ut åt något håll och vi fortsätter avvakta i Platzer", skriver Börsveckan.

Stenhus fortsätter sin offensiv genom att lägga bud på Randviken. "Allt sammantaget anser vi att man som Randvikenägare bör hänga med som aktieägare i Stenhus", skriver tidningen.

Bemanningsbolaget Dedicare fortsätter att utvecklas starkt och gör nu ytterligare ett intressant förvärv inom life science. Breddningen är bra och minskar de politiska riskerna, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Bengt Julanders investmentbolag Linc har trots en initial noteringsyra gått ungefär som index. Det är ett intressant bolag, men lite svårgripbart som noterat bolag. Helt klart ett bygge för den långsiktige med en substanspremie på 40 procent. Tidningen fortsätter att avvakta med aktien.

Concejo är ett småskaligt investmentbolag där huvudinnehavet är det helägda bolaget Firenor som gjorde brakförlust i fjol. Substansrabatten på 30 procent indikerar lågt förtroende från investerarhåll. Börsveckan ser läge för ett chansköp på dagens pressade kursnivåer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt