Börsveckan rekommenderar köp av Atrium Ljungberg, Dedicare och Concejo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan rekommenderar köp av Atrium Ljungberg, Dedicare och Concejo

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Atrium Ljungberg, Dedicare och Concejo i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nyfosa, Platzer och Linc. Vidare kommenteras Stenhus uppköpsbud på Randviken.

Atrium Ljungberg har tagit stryk på börsen precis som många andra fastighetsbolag, men faktum är att balansräkningen är i gott skick och frågan är om inte aktien fallit för mycket, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Nyfosa har gasat på rejält det senaste året, bland annat i Finland, vilket har givit god utväxling. Resultatet kan dock pressas den närmaste tiden, med en hög andel korta och rörliga lån med kort kapitalbindningstid. Tidningen väljer att avvakta med aktien på tolv månaders sikt.

Platzer har en rad intressanta projekt som kan skapa betydande värden i Göteborgsregionen. Samtidigt är värderingen ganska hög och kontorsvakanser samt räntebindningen talar mot aktien. "Sammantaget sticker inte värderingen ut åt något håll och vi fortsätter avvakta i Platzer", skriver Börsveckan.

Stenhus fortsätter sin offensiv genom att lägga bud på Randviken. "Allt sammantaget anser vi att man som Randvikenägare bör hänga med som aktieägare i Stenhus", skriver tidningen.

Bemanningsbolaget Dedicare fortsätter att utvecklas starkt och gör nu ytterligare ett intressant förvärv inom life science. Breddningen är bra och minskar de politiska riskerna, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Bengt Julanders investmentbolag Linc har trots en initial noteringsyra gått ungefär som index. Det är ett intressant bolag, men lite svårgripbart som noterat bolag. Helt klart ett bygge för den långsiktige med en substanspremie på 40 procent. Tidningen fortsätter att avvakta med aktien.

Concejo är ett småskaligt investmentbolag där huvudinnehavet är det helägda bolaget Firenor som gjorde brakförlust i fjol. Substansrabatten på 30 procent indikerar lågt förtroende från investerarhåll. Börsveckan ser läge för ett chansköp på dagens pressade kursnivåer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Atrium Ljungberg

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.