Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Stockmann, Addvise och Train Alliance

Börsveckan rekommenderar köp av Stockmann, Addvise och Train Alliance i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Storskogen, Vestum, Holmen och SCA.

Storskogen är ett unikt bredd konglomerat som är extremt svåranalyserat. Aktien har fallit med 75 procent sedan toppnivåerna i höstas. "Allt sammantaget är Storskogen klart mer intressant efter kursnedgången som varit, men något uppenbart köpråd ser vi inte på tolv månaders sikt", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Entreprenören Conny Ryk har sedan grundandet av Vestum köpt knappt 50 bolag på löpande band. "Trots att kursen backat rejält i år håller vi oss på sidlinjen. Avvakta", skriver tidningen.

Finska Stockmann, där Lindex ingår, har med en vältajmad förstärkning av balansräkningen goda förutsättningar att parera en eventuellt svagare efterfrågan i kölvattnet av Rysslands invasion av Ukraina. Aktien är billig, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Serieförvärvaren Addvise verkar inom labb- och sjukvårdssegmentet och har gjort flera större förvärv i fjol och i år. Utsikterna är goda de kommande åren. Tidningens sammantagna bedömning är att aktien kan passa som ett chansköp för den som vill ta lite risk.

Projektutvecklingsbolaget Train Alliance handlas till en hög substansrabatt och har en hel del intressant projekt pågående. Insiders köper också aktien. Börsveckan landar i ett köpråd.

Det går riktigt bra för Holmen nu och bolaget har höjt priserna rejält. Aktien har gått starkt i år och handlas till höga multiplar, därtill på historiskt höga lönsamhetsnivåer. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

SCA har likt sektorkollegan Holmen genomfört stora prishöjningar vilket lyfter vinsten rejält i år. Aktien lockar i turbulenta tider men har också gått starkt och värderas relativt högt. "Allt som allt ser vi inget köpläge i SCA nu", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt