Vestum aktie | VESTUM | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Vestum aktie • VESTUM • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnVestum
StatusNoterad
TickerVESTUM
ListaMid Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschInvestmentbolag
UtdelningNej
Första handelsdag19 May 2008
Nästa rapport03 May
Antal ägare Avanza8,939 st
Antal ägare Nordnet1,413 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Vestum är en förvärvsdriven koncern som förvärvar och utvecklar bolag med exponering mot bygg- och anläggning, ROT-sektorn samt infrastrukturentreprenader. Bolaget är primärt verksamma inom Norden. Bolagets vison är att vara med och utveckla bolagen i syfte att driva lönsam tillväxt genom att tillsammans med företagsledning adressera frågor inom strategi, processer och genomförande
Dölj beskrivning ▲Blankning
EmittentVestum
Blankat nu1.13%
1 vecka sedan1.1%
1 månad sedan1.38%
6 månader sedan0.81%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:16 May 2023
Position0%
Föregående position0.51%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:12 May 2023
Position0.51%
Föregående position0.68%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:09 May 2023
Position0.68%
Föregående position0.62%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:21 Nov 2022
Position0.62%
Föregående position0.5%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:19 Oct 2022
Position0.5%
Föregående position<0.5%

Köpa Vestum

Analysera Vestum

Handla Vestum

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Vestum

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Detaljerad blankning i Vestum

EmittentVestum
Blankat nu1.13%
1 vecka sedan1.1%
1 månad sedan1.38%
6 månader sedan0.81%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:16 May 2023
Position0%
Föregående position0.51%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:12 May 2023
Position0.51%
Föregående position0.68%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:09 May 2023
Position0.68%
Föregående position0.62%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:21 Nov 2022
Position0.62%
Föregående position0.5%
BlankareBoldhaven Management LLP
Positionsändring:19 Oct 2022
Position0.5%
Föregående position<0.5%

Bolag i samma branch som Vestum

Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är idag storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin.

Kinnevik är ett investmentbolag. Bolaget innehar idag fokus på att bygga digitala konsumentverksamheter.

Latour är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av små- och medelstora företag.

Industrivärden är ett investmentbolag med störst närvaro på den nordiska marknaden.

Svolder är ett investmentbolag som placerar i noterade börsbolag, främst koncentrerade till nordiska små - och medelstora bolag.

Lundbergföretagen är ett investmentbolag. Bolaget arbetar med aktiv och långsiktig förvaltning av diverse intressebolag.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Vestum

Ska man investera i Vestum aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Vestum en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Vestum.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Vestum utdelning och direktavkastning?

Nej, Vestum har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Vestum rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-03.

Det är altså 13 dagar kvar till nästa rapport i Vestum.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Vestum senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Vestum: Årsredovisning 2023 - Vestum publicerar årsredovisning för 2023

Nuvarande blankning i Vestum

Just nu är 1.13 procent av kapitalet blankat i Vestum jämfört med förra veckan då det var 1.1 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Igår .

Vestum senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Vestum i sitt senaste utlåtande: Carnegie höjer riktkursen för Vestum till 8 kronor (4,70), upprepar behåll - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Vestum

Många som är intresserade av Vestum titar ofta på andra bolag i samma branch, Investmentbolag. Några av de mest populära bolagen är Investor från Sverige, Kinnevik från Sverige och Latour från Sverige

Vestum forum

Var kan jag diskutera Vestum och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Vestum: Vestum forum.

När du har hittat ett aktieforum för Vestum som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Vestum via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Vestum

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Vestum

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Vestum!

STÄNG X
Handla aktier i Vestum
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Vestum aktie att handla på börsen?

Ja, Vestum är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Vestum.

Vad har hänt med Vestum aktien?

Här är den senaste nyheten där Vestum nämns: Vinnare & Förlorare - Ericsson stiger på delår, Bilia och SSAB faller på sänkta rekar.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Vestum aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Vestum aktien - är den övervärderad?

Vestum kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Vestum aktien - är den undervärderad?

Vestum kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Vestum aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Vestum. Hos dessa nätmäklare kan du även se Vestum aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Vestum?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Vestum på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.