Nyhet

Många

Många storbolag handlas till låg värdering efter årets kursras - Di

Årets kursras har lett till att det finns hela 29 storbolag som handlas till ett p/e-tal lägre än 11, enligt en stor genomgång från Dagens industri.

Intressant är att det bolag som har bland de lägsta p/e-talen är Lundinkontrollerade oljebolaget IPC. P/e-talet är 4 trots att aktien fördubblats i år. Bolaget levererade också senast en stark rapport i förra veckan och planerar att göra omfattande aktieåterköp.

Genomgången visar även att det finns hela sektorer som är lågt värderade. Detta gäller för banksektorn samt byggbolagen där NCC, JM och Peab alla har p/e-tal under 11.

“Lägst p/e-tal har NCC på 8 – trots att bolaget har stabiliserats rejält de senaste åren och nu har en stark finansiell ställning. Bolaget lär inte vara nöjt med den värderingen och kanske är det därför styrelsen har beslutat om aktieåterköp”, skriver Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt