Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nederman föreslår Johan Menckel som ny ordförande, Anna Kinberg Batra ny styrelseledamot

Miljöteknikbolaget Nedermans valberedning föreslår inför årsstämman 2022 att Johan Menckel väljs till ny styrelseordförande och att Anna Kinberg Batra väljs till ny styrelseledamot. Nuvarande ordförande Johan Hjertonsson, som är vd i Latour, har avböjt omval. Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan Menckel har varit styrelseledamot sedan 2016. Han är idag investeringschef på Latour och har tidigare varit för för Gränges. Vidare är han styrelseledamot i bolagen Saab och Securitas samt styrelseordförande i Bemsiq och i Nord-Lock International.

Anna Kinberg Batra är idag investerare och senior rådgivare i frågor kring hållbar omställning, framtida energisystem och teknologiska innovationer. Hon har tidigare varit partiledare för Moderaterna och är styrelseordförande i Soltech Energy och Svensk Solenergi samt styrelseledamot i Castellum, Cinis Fertilizer, Polarium och Swedish Space Corporation.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt