Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera

Placera satsar mer på teknik i sin lista över köpvärda aktier, Dometic och H&M plockas ut

Analystjänsten Placera gör ett antal ändringar på sin lista över köpvärda aktier inför april.

Fritidsproduktsbolaget Dometic, klädjätten H&M och e-handelsbolaget BHG utgår för att ersättas av en teknikkvartett som väntas jobba i medvind framöver; Garo, Plug Power, Axon och ASML.

Att Placera väljer att satsa mer på teknik beror på att Nasdaqbörsen gick starkt med en ökning på 3,4 procent under mars efter att ha varit ute i kylan. Därutöver har de amerikanska teknikaktier som redan finns med på listan, så som satellitbolaget Maxar, visat framfötterna. Nytillskotten Plug Power, Axon och ASML är samtliga amerikanska bolag.

Efter ändringarna ser Placera lista ut följande; Electrolux, Garo, Sandvik, Randviken Fastigheter, Telia, Maxar, Microsoft, Palo Alto Networks, Plug Power, Servicenow, Axon, ASML och Blackrock.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ASML

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.