Nyhet

Placera

Placera satsar mer på teknik i sin lista över köpvärda aktier, Dometic och H&M plockas ut

Analystjänsten Placera gör ett antal ändringar på sin lista över köpvärda aktier inför april.

Fritidsproduktsbolaget Dometic, klädjätten H&M och e-handelsbolaget BHG utgår för att ersättas av en teknikkvartett som väntas jobba i medvind framöver; Garo, Plug Power, Axon och ASML.

Att Placera väljer att satsa mer på teknik beror på att Nasdaqbörsen gick starkt med en ökning på 3,4 procent under mars efter att ha varit ute i kylan. Därutöver har de amerikanska teknikaktier som redan finns med på listan, så som satellitbolaget Maxar, visat framfötterna. Nytillskotten Plug Power, Axon och ASML är samtliga amerikanska bolag.

Efter ändringarna ser Placera lista ut följande; Electrolux, Garo, Sandvik, Randviken Fastigheter, Telia, Maxar, Microsoft, Palo Alto Networks, Plug Power, Servicenow, Axon, ASML och Blackrock.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt