Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Saab vinnare på stigande försvarsbudgetar

Stockholmsbörsen handlas i en oregelbunden tendens i inledningen på torsdagen, efter en mycket stark börsutveckling under gårdagen.

Rapportbolagen Vimian och Systemair backar på sina rapporter. Försvarsbolaget Saab gynnas av stigande försvarsbudgetar i spåren av kriget i Ukraina. Regeringen vill öka försvarsutgifterna till 2 procent av BNP så snart som möjligt. Vidare har oljepriset fallit tillbaka, vilket gynnar flygbolag som SAS och missgynnar oljebolag som Enquest med flera.

Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,03 procent till 2 042,24. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,00 procent som lägst och 0,81 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,25 procent.

AktieKursförändringKommentar
Stenocare8,7%Bolaget guidar för signifikant ökad omsättning under 2022
Saab4,5%Regeringen vill öka försvarsutgifterna till 2 procent av BNP, får order värd 122 miljoner dollar
SAS4,4%Gynnas av nedgången för oljepriset
Systemair-1,2%Ökade intäkterna och rörelseresultatet i tredje kvartalet
Vimian-1,5%Kraftig ökning av intäkterna, justerat ebita-resultat ökade också
Emilshus-4,1%Riktad nyemission till rabatt på 7,9 procent
NCAB-4,2%Styrelseledamot Hans Ståhl har sålt aktier för 44 miljoner kronor
Enquest-4,7%Oljepriset har fallit tillbaka, brentoljan handlas nu kring 115 dollar per fat


http://media.finwire.com/media/FWM0070670-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt