Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Sintercast vinnare och Synthetic MR förlorare

Stockholmsbörsen backar i inledningen på onsdagen. It-återförsäljaren Dustins rapport får ett negativt mottagande. Medicinteknikbolaget Synthetic MR faller sedan bolaget varnat för att intäkterna sjönk med 32 procent i första kvartalet. Processtyrningsbolaget Sintercast är en vinnare sedan bolagets serieproduktion nu är tillbaka på nivåerna före covid-19.

Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,37 procent till 2 124,60. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,87 procent som lägst och 0,17 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,30 procent.

AktieKursförändringKommentar
Sintercast6,3%Serieproduktionen är nu tillbaka på nivåer före covid-19
Enea4,8%Tecknar avtal värt 5,1 miljoner dollar
Volvo1,8%Cevian överväger att köpa en större aktiepost, enligt uppgift till Dagens Industri
Tele2-1,3%Handelsbanken sänker till behåll (köp), efter en stark kursutveckling
NCC−2,7%Handlas exklusive utdelning på 3 kronor per aktie
Dustin-3,5%Intäkterna var högre än väntat, men nettoresultatet sämre än väntat
Synthetic MR-11,7%Varnar för att intäkterna sjönk med 32 procent i första kvartalet


http://media.finwire.com/media/FWM0071E49-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt