Aega (NO) (AEGA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Aega (NO) aktie

🔔 Skapa bevakning

AEGA  

Aega är en norsk solenergiproducent som driver solkraftsparker främst av mindre karaktär. Portföljen består av flera europeiska solenergiparker, med flertalet av investeringarna inom den italienska marknaden. Utöver är bolaget en aktiv investerare i andra bolag verksamma inom branschen. Bolaget etablerades 2013 och har sitt huvudkontor i Oslo.

Aega (NO) tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Solkraft. Bolaget har ett börsvärde på 114 MNOK, en omsättning på 16 MNOK och med ett resultat på -12 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Aega (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Aega (NO) (AEGA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Aega (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan Oslo Axess, och med tickern AEGA. Aktien har ett P/E-tal på -9.5 och P/S-tal på 14.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Aega (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Aega (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Aega (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Aega (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Aega (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Aega (NO).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om Aega (NO)

Aega (NO)

TickerAEGA
ListaOslo Axess
LandNorge
SektorKraftförsörjning
BranschSolkraft
Börsvärde114 MNOK
Omsättning16 MNOK
Vinst-12 MNOK
P/E-9.5
P/S14.8

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Aega (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Aega (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter